Nieuw-Vlaamse Alliantie


N-VA stuurt open brief om Schotse nationalisten te feliciteren met verkiezingsoverwinning (04/05/07)

Bart De Wever en Frieda Brepoels stuurden een open brief aan de heer Alex Salmond, leider van de Schotse nationalisten. Samen met hem duimden ze voor een sterke overwinning van de SNP.

Brussel, 4 mei 2007

Aan de heer Alex Salmond
Voorzitter van de SNP Scottish National Party

Geachte voorzitter,
Waarde collega,

Met veel spanning keken we de voorbije dagen vanuit Vlaanderen naar de kiesstrijd in Schotland. De inzet van u en uw partij voor Schotland is ons immers welbekend. U legt de klemtonen die ook wij leggen en houdt een pleidooi voor een onafhankelijk Schotland, gericht op en geïntegreerd in een sterk Europa. Dat is ook het nationalisme dat ons drijft, vertrekkend vanuit de eigen gemeenschap maar gericht op Europa en de wereld.

Wij wensen u en uw partij dan ook van harte geluk met de verkiezingsoverwinning die u heeft behaald. Het is een verdiende zege na een jarenlange inzet voor Schotland. Uw overwinning kan en zal bovendien een aansporing zijn voor ons en andere regios en deelstaten die nog vastzitten in stroeve structuren die verstrikken. Schotland, Vlaanderen, Wales, Catalonië, allen hebben we dezelfde ambitie.

Uw persoonlijke overwinning en de bijzonder sterke score van de Scottish National Party bewijzen dat het mogelijk is om mensen warm te maken voor een positieve keuze. Een keuze waarbij nationalisme en internationalisme geen tegengestelde krachten zijn, maar mekaar versterken. Daarom zijn wij optimistisch en kijken we vol verwachting naar de toekomst. We toosten nu al op de dag dat Vlaanderen en Schotland mekaar als onafhankelijke staten tegenkomen aan de Europese tafel. Zoals uw partij het in haar campagne stelde: Its time!

Met vriendelijke groeten,

Bart De Wever
Voorzitter N-VA
Vlaams parlementslid

Frieda Brepoels
Europees parlementslid N-VA

Auteur:
Frieda Brepoels, Europees Parlementslid
Bart De Wever, algemeen voorzitter

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Bruyn
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: piet.debruyn@n-va.be
Url: www.n-va.be