KNHS


Gerco Schröder aan de leiding in NK
4 mei 2007

Spanning stijgt in NK voor de springruiters

MIERLO (KNHS) - Na twee van de drie wedstrijdonderdelen van het Nederlands Kampioenschap voor springruiters dat in Mierlo wordt verreden ontlopen de kanshebbers op de titel elkaar steeds minder. Met tien ruiters op minder achterstand dan één gevallen balkje op de leider in het klassement, titelverdediger Gerco Schröder (Tubbergen), is de strijd zondag nog steeds geheel open.

Van de 46 starters in de wedstrijd, met hindernissen tot 1.60 m. die direct op tijd werd verreden, bleven er uiteindelijk slechts negen foutloos, waaronder ook een paar behoorlijke verrassingen zoals Henk van de Pol (Knegsel) met Rhodos, Gert-Jan Bruggink (Weerseloo) met Primeval Wings, en Robert Vos (Wierden) met Rudi. De wedstrijd werd gewonnen door Leopold van Asten (Duizel) met VDL Groep Think Twice. "Ik had wel verwacht in de twee eerste wedstrijden van het NK goed mee te kunnen doen, maar dat ik nu tweede in het klassement sta verrast mij. Daarbij komt dat dit de eerste buitenwedstrijd van het seizoen is voor ons. Aan de andere kant is Think Twice zeer ervaren en geroutineerd", aldus Van Asten, die sinds enige tijd zonder bril rijdt. "Ik heb anderhalve maand geleden in Duitsland mijn ogen laten laseren. Met scherpe zon kon ik door de bril nooit echt goed uit de ooghoeken kijken, waardoor ik vaak na een wending gereden te hebben op het laatste moment nog even een correctie moest doorvoeren. Nu is dat niet meer nodig". Het zal wellicht te ver voeren om het sterke rijden van Van Asten alleen aan de oog correctie toe te schrijven. De herstelde relatie met zijn persoonlijke coach Henk Nooren is eveneens van grote invloed. "Als wij het parcours lopen en Nooren zegt dat ik een afstand in drie galopsprongen moet overbruggen en ik denk dat het in vijf moet doen, doe ik het toch in drie. Zo groot is mijn vertrouwen in Nooren!", zegt Van Asten.

In de stand van het Nederlands Kampioenschap staat Gerco Schröder met Eurocommerce Acapulco op kop, met een minieme voorsprong op Van Asten. Piet Raijmakers sr. (Asten), die gisteren de eerste wedstrijd won met Van Schijndel's Now or Never, had nu even een communicatiestoring, waardoor de afstand ineens niet meer klopte. Raijmakers reed een volte en besloot even verderop de strijd te staken, maar staat hij met Van Schijndel's Curtis wel derde in het klassement, net voor Angelique Hoorn (Wanneperveen). Deze amazone heeft Blauwendraad's O'Brien bijzonder goed aan het lopen. "Het was af en toe nog even hectisch, maar ik ben er van overtuigd dat de goedgekeurde dekhengst zondag nog beter bij de les is dan vandaag", aldus Hoorn, die op de voet wordt gevolgd door Gert-Jan Bruggink met Primeval Wings, en daarmee staan de Nederlandse kampioenen van 2006 Gerco Schröder, 2003 Leopold van Asten, 1996 Piet Raymakers, 2001 Angelique Hoorn en 2002 Gert-Jan Bruggink op de eerste vijf plaatsen. Daarachter als gezegd toch een paar outsiders, zoals Henk van de Pol, die zesde staat, voor een zeer verrassende Ben Schröder (Tubbergen) met de hengst BMC Rubert R (v. Mermus R), die zeer goed springt en met veel rust en afdruk door de parcoursen gaat, terwijl Yves Houtackers (Weert) achtste staat met de hengst Gran Corrado en Robert Vos (Wierden) negende met Rudi. Harrie Smolders (Lage Mierde) deed ook nu weer goede zaken met de onlangs in zijn stal gekomen hengst Jumpy des Fontaines. De ruiter noteerde wel een springfout, maar ook nu weer sprong het paard indrukwekkend. Smolders staat tiende in het klassement met een totaal van 4.66 punten, waardoor ook zijn achterstand op de leider Gerco Schröder, die nu op een punten totaal staat van 1.34 minder dan één springfout is.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Tussenstand Nederlands Kampioenschap Springen senioren na 2 onderdelen:


1) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce Acapulco - 1.34
2) Leopold van Asten (Duizel) - VDL Groep Think Twice - 1.62
3) Piet Raijmaker sr. (Asten) - Van Schijndel's Curtis - 2.72
4) Angelique Hoorn (Wanneperveen) - Blaauwendraad's O'Brien - 2.79
5) Gert-Jan Bruggink (Weerselo) - Primeval Wings - 3.06
6) Henk van de Pol (Knegsel) - Rhodos - 3.08
7) Ben Schröder (Tubbergen) - BMC Rubert R - 3.20
8) Yves Houtackers (Weert) - Gran Corrado - 4.39
9) Robert Vos (Wierden) - Rudi - 4.52

10) Harrie Smolders (Lage Mierde) - Jumpy des Fontaines - 4.66

Uitslag 2e onderdeel NK springen voor senioren:


1) Leopold van Asten (Duizel) - VDL Groep Think Twice - 0 / 70.64
2) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce Milano - 0 / 73.51
3) Angelique Hoorn (Wanneperveen) - Blaauwendraad's O'Brien - 0 / 73.52

4) Henk van de Pol (Knegsel) - Rhodos - 0 / 74.45
5) Gert-Jan Bruggink (Weeselo) - Primeval Wings - 0 / 74.77
6) Piet Raijmakers sr. (Asten) - Van Schijndel's Curtis - 0 / 74.89
7) Ben Schröder (Tubbergen) - BMC Rubert R - 0 / 76.55
8) Robert Vos (Wierden) - Rudi - 0 / 78.15

9) Yves Houtackers (Weert) - Gran Corrado - 0 / 78.27
10) Willem Greve (Haaksbergen) - KEC Maximum Joe - 1 / 82.01

Voor meer informatie zie: www.chmierlo.nl