Gemeente Hulst


Persbericht - 04.05.2007

Afdekken stortplaats Plattendijk

De Provincie Zeeland kent diverse locaties welke in het verleden zijn gebruikt om afval te storten.

Ook in de gemeente Hulst zijn een aantal voormalig stortplaatsen waarvan de eigenaren een aantal nadelen ondervinden door het aanwezige contactrisico met de afvallaag. Niet alleen beperkt dit de eigenaar in zijn gebruiksmogelijkheden maar het maakt de grond, met het risico van toekomstige sanering, vrijwel onverkoopbaar. De voormalige stortplaats aan de Plattendijk is een van deze locaties.

Provincie Zeeland heeft besloten om het probleem van de slecht afgedekte voormalige stortplaatsen aan te pakken. Hiertoe hebben zij financiën beschikbaar gesteld. Aangezien de gemeente Hulst, soms problemen heeft om overtollige grond uit een project kwijt te kunnen, kan er door met deze grond de voormalige stortplaats aan de Plattendijk af te dekken een winwin situatie worden gecreëerd. Het contactrisico wordt met een nieuwe afdeklaag grond voorkomen waardoor de gebruiksmogelijkheden van de stortplaats voor de eigenaren worden uitgebreid en de gemeente Hulst heeft een bestemming voor de overtollige grond uit Civieltechnische werken.

Op korte termijn zal de gemeente Hulst met de betrokken partijen (H4a Vastgoed BV en modelvliegclub Alpha) een samenwerkingsovereenkomst afsluiten om het afdekken de komende jaren, onder bepaalde voorwaarden (van o.a. milieutechnische aard), te realiseren.
---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: cde@gemeentehulst.nl