Tom Coronel

4 Mei 2007
Coronel tevreden na eerste trainingsdag

Tom Coronel blikte met tevredenheid terug op de eerste trainingsdag van het FIA WTCC weekend op Zandvoort. Vandaag stonden er twee sessies van dertig minuten op het programma om de teams de kans te geven de baan te leren kennen en de auto's af te stellen. Morgen moet er pas echt op het scherpst van de snede gereden worden tijdens de kwalificatie.

Foto: FIA WTCC

"Het ging aardig goed", zo begon Tom zijn verhaal. "Uiteindelijk stonden we op de elfde positie aan het eind van de dag. Natuurlijk willen we nog wat naar voren komen morgen en ik denk ook dat het mogelijk is. Ons doel voor de kwalificatie is in ieder geval een plaats in de top 8, dan kan je goed meedoen voor de punten in race 1, en en wellicht in race 2 voor het podium gaan met de omgekeerde startopstelling voor de top 8. Ik ben in ieder geval super tevreden over de auto vandaag. We hebben met het team een paar goede veranderingen aan de auto gedaan. De setup van de auto hebben we prima voor elkaar", aldus Tom.

De lijst werd aangevoerd door twee SEAT collega's van Tom, Tiago Monteiro en Roberto Colciago. Monteiro, vorig jaar nog Formule 1 coureur voor Midland / Spyker maakte geen half werk van zijn debuut in het WTCC. De Portugees pakte met overmacht de snelste tijd in zijn door SEAT Sport geprepareerde Leon. Hierbij moet wel aangetekend worden dat zowel Monteiro als Colciago nieuwe banden tot hun beschikking hadden. De meerderheid van het veld moest het doen met het rubber dat ook al bij de vorige race in Curitiba gebruikt was. Reglementair is er namelijk bepaald dat er per weekend slechts twaalf nieuwe banden gebruikt mogen worden en 6 gebruikte. Aangezien Monteiro hier debuteert en Colciago in Brazilië verstek moest laten gaan, hebben beide coureurs de beschikking over een extra set nieuw rubber.

Morgen om 11:00 gaan de WTCC bolides weer de baan op voor hun tweede vrije training. 's Middags om 15:00 staat de kwalificatie training op het programma. Deze laatste sessie is live te volgen op Eurosport 2. Daarnaast zijn de alle trainingen en wedstrijden live te volgen op de websites van het FIA WTCC en Circuit Park Zandvoort