Gemeente Vlaardingen


Bevrijdingsdag wordt een waar feestje!

12 april 2007

Bevrijdingsdag wordt feestje
Foto Arie Wapenaar

Naast sportieve activiteiten aan de Surfplas, vormen de kermis, een avondmarkt, en de inmiddels befaamde wielerronde in het Centrum de belangrijkste ingrediënten van het feest dat Vlaardingen op zaterdag 5 mei gaat vieren. Het stadshart gaat die dag niet op slot, maar is wel beperkt bereikbaar, vanaf 13.00 uur.

Wethouder Cees Oosterom, verantwoordelijk voor de Binnenstad, Frans Hazenberg, voorzitter van de Stichting Stadshart en Kees Tempelaars coördinator veiligheid van de Stichting Gedenkdagen hebben er zin in. Al geruime tijd overleggen ze samen hoe deze dag optimaal kan verlopen. Cees Oosterom: Dit College wil een binnenstad die niet alleen goed bereikbaar is en waar je voldoende parkeermogelijkheden hebt, maar ook één die bruist van de activiteiten. Daarom juichen we zon 5 meiviering van harte toe en ondersteunen we de festiviteiten. We zorgen voor straatafzettingen, omleidingen, inzet politie, dat soort dingen.

Parkeergarages open

Bevrijdingsdag valt dit jaar op een zaterdag. Normaal gesproken een drukke dag voor de middenstand. Hoe zal dat zijn op 5 mei? Frans Hazenberg: De winkels zijn open en de markt op het Veerplein gaat gewoon door. Het centrum is vanaf 13.00 uur wel minder goed bereikbaar, want dan wordt het parcours voor de wielerronde in orde gemaakt. Maar de parkeergarages zijn bijvoorbeeld allemaal open. We zorgen voor alternatieve routes naar het centrum. We hebben met elkaar geprobeerd om voor iedereen de beste oplossing te vinden. Overigens worden de betrokken winkeliers en bewoners nog uitgebreid geï nformeerd.

Meer verkeersregelaars

De organisatoren verwachten duizenden mensen. De wielerronde, waaraan renners uit het hele land meedoen, is een grote publiekstrekker, net als de dikke bandenrace. De wedstrijd begint om 15.30 uur. Het parcours gaat dit jaar over de Cronjéstraat-Van Schravendijkplein-Markgraaflaan-Liesveldviaduct-Blokmakersplaats-Westh avenplaats-Korte Hoogstraat. Coördinator Veiligheid Kees Tempelaars: Veiligheid staat bij ons bovenaan, zowel voor de renners als voor het publiek. Dit jaar zijn er meer verkeersregelaars en er is goed overleg met de politie. En we hopen natuurlijk dat ook de bezoekers goed omgaan met de beperkingen. Nu nog een zonnetje en dan wordt het ongetwijfeld weer hartstikke gezellig!

Voorlopig programma Bevrijdingsdag 5 mei

* Surfplas, 10.00 - 17.00 uur: vliegeren en helikoptervluchten
* Surfplas, 14.00 - 14.30 uur: parachutespringen
* Surfplas, 14.30 - 16.30 uur: optreden De Mikkies
* Centrum, 15.30 - 21.00 uur: wielerronde
* Westhavenkade, 17.00 - 22.00 uur: regio-avondmarkt
* Veerplein, 19.30 - 22. 00 uur: taptoe

* Grote Kerk, 19.30 - 21.30 uur: bevrijdingsconcert

Het definitieve programma komt deze week op www.sngv.nl