Vluchtelingenwerk Nederland

18-04-2007 / VluchtelingenWerk in alle 13 festivallocaties samen met Krezip organiseerd

Bevrijdingsfestival 2007

5 Mei in Vlissingen, Rotterdam, Den Bosch en Roermond.

Welkom thuis!

Vluchtelingen in Nederland zitten vaak jarenlang in onzekerheid en angst. Mogen zij blijven of moeten zij terug naar het land dat zij zijn ontvlucht? Voor 26.000 mensen lijkt het eind eindelijk in zicht. Er gaat een pardonregeling komen voor de asielzoekers die nog onder de oude vreemdelingenwet asiel hebben aangevraagd. Zij kunnen dan beginnen met het opbouwen van een nieuw bestaan. VluchtelingenWerk heet al deze `nieuwe Nederlanders samen met Krezip `Welkom thuis!'

Fotostatement, zeephelling en bellenblaas

Festivalbezoekers kunnen bij de stand van VluchtelingenWerk een fotostatement maken waarmee ze laten zien dat ook zij blij zijn met het pardon. Verder kunnen festivalgangers een symbolische poging wagen in de voetsporen van een vluchteling te treden door de glibberige zeephelling te beklimmen met een koffer vol `vrijheid, grondrechten en veiligheid'. Lukt het om boven te komen, dan word je `Welkom thuis!' geheten. Daarnaast zullen vrijwilligers van VluchtelingenWerk bellenblaas onder de festivalbezoekers uitdelen. De bellenblaas verwijst niet alleen naar de zeep van de zeephelling, maar staat vooral symbool voor dromen en hoop. Krezip roept het publiek op om samen bellen vol hoop en dromen te blazen die wij iedereen, maar in het bijzonder de nieuwe Nederlanders toewensen.

Doe mee en heet `de 26.000' samen met Krezip en VluchtelingenWerk welkom thuis!

Krezip treedt op in Vlissingen, Rotterdam, Den Bosch en Roermond.. VluchtelingenWerk is op alle dertien Bevrijdingsfestivals met een standactiviteit aanwezig.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft vier samenwerkingspartners die vanuit hun eigen, internationale, invalshoek aan vrijheid werken, bouwen, er in investeren en de vrijheid bewaken. Op 5 mei, op de Bevrijdingsfestivals, staan VluchtelingenWerk Nederland, Mensen in Nood/Cordaid, War Child en Amnesty International samen met de Ambassadeurs van de Vrijheid stil bij het feit dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Vrijheid maak je met elkaar! Doe mee, vul de vragenlijst in.
Online doneren. Klik hier.

CBF Keur