Vluchtelingenwerk Nederland


* 24-04-2007 / Persbericht
Krezip en VluchtelingenWerk in actie op Bevrijdingsfestivals 5 Mei 2007
Onder het motto `Vrijheid maak je met elkaar', viert VluchtelingenWerk Nederland samen met Krezip en het Nationaal Comité 4 en 5 mei Dag van de Vrijheid 2007. VluchtelingenWerk is op alle dertien Bevrijdingsfestivals aanwezig. Krezip, door het Nationaal Comité dit jaar uitgenodigd als Ambassadeur van de Vrijheid, treedt op in Vlissingen, Rotterdam, Den Bosch en Roermond. Samen heten ze alle `nieuwe Nederlanders' die onder een pardon een verblijfsvergunning krijgen van harte `welkom thuis!'. Lees verder >>

* 24-04-2007 / Standpunt VluchtelingenWerk Stijging aantal asielzoekers Nederland niet zo groot als gesuggereerd
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft maandag cijfers bekend gemaakt over het aantal asielverzoeken in Europa. Het aantal aanvragen in Nederland steeg tot 14.465. Nederland komt daarmee op de vijfde plaats van de EU-landen wat betreft het totaal aantal asielverzoeken. Dit leverde in de media koppen op als: `Meer asielaanvragen in Nederland, sterke daling in EU' en `In EU minder asielzoekers, in Nederland meer'. Door dit getal zonder verdere toelichting te communiceren, heeft dit bij veel mensen een vertekend beeld opgeleverd. Het is namelijk niet zo dat er ook daadwerkelijk 14.500 mensen in 2006 bij ons aan de deur aanklopten om asiel aan te vragen.
Lees verder >>

* 15-03-2007 / VluchtelingenWerk IntegratieBarometer 2006 Vluchteling mist aansluiting bij samenleving Vluchtelingen missen de aansluiting bij de samenleving, blijkt uit de VluchtelingenWerk IntegratieBarometer 2006, die vandaag aan minister Vogelaar overhandigd is.
Het onderzoek laat zien dat vluchtelingen graag willen integreren, maar, meer dan andere migranten, worstelen om een plek in de Nederlandse samenleving te krijgen.
Lees verder >>

Het werk van VluchtelingenWerk Nederland wordt mogelijk gemaakt door subsidie van het ministerie van Justitie, de steun van leden en donateurs én de financiële steun van de Nationale Postcode Loterij. Doe mee, vul de vragenlijst in.

Online doneren. Klik hier.

Banenoffensief Vluchtelingen

Nationale Postcode Loterij, de grootste goede doelenloterij van Nederland. CBF Keur