Saxion Hogescholen
BR>

do 26 april 2007

Fietstocht voor War Child

Op zaterdag 5 mei rond 10.30 uur vertrekt Marianne Sorgedrager voor een gesponsorde fietstocht van veertig dagen door Nederland. Vertrekpunt is het Etty Hillesum Centrum aan de Roggestraat in het centrum van Deventer. Alle sponsorbijdragen komen ten goede aan War Child. Studenten van de opleiding Facility Management van Saxion Hogescholen helpen de initiatiefneemster om het project mogelijk te maken.

Marianne Sorgedrager (71) uit Schalkhaar weet uit eigen ervaring dat we wel een kind uit de oorlog kunnen halen, maar dat het moeilijk en toch zo belangrijk is om de oorlog uit een kind te halen. Daarom ligt het werk van War Child haar na aan het hart.

In veertig dagen tijd, van 5 mei tot 14 juni 2007, legt ze zonder reisgenoten een fietstocht af van bijna 2000 kilometer door alle provincies van Nederland. Voor overnachtingen hoopt ze gebruik te kunnen maken van de gastvrijheid van vrienden en onbekenden. Onderweg zijn zeven pleisterplaatsen gepland. In deze plaatsen hoopt ze een bloem te kunnen leggen bij oorlogsmonumenten of een lezing houden in een plaatselijke bibliotheek.

Studenten organiseren het feestelijke vertrek en de thuiskomst van Marianne Sorgedrager. Daarnaast verlenen de studenten ondersteuning in het publiek maken van het project, het bijhouden van de website, het verkrijgen van gesponsorde artikelen en andere randvoorwaarden om het project tot een succes te maken.

De belevenissen van Marianne Sorgedrager zijn te volgen op www.sorgedragers-spirit.nl. Financiële sponsorbijdragen zijn welkom op een speciale bankrekening 46.70.39.887 t.n.v. M.H.B. Sorgedrager-van Halewijn te Schalkhaar o.v.v. War Child 2007.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------