Nieuwste hospitaalschip voor flitsbezoek in Rotterdam


01.05.2007 / 12:47 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Mercy ships

Mercy ships

Rotterdam, 1 mei 2007

Nieuwste hospitaalschip voor flitsbezoek in Rotterdam

Van 5 tot 8 mei a.s. is het nieuwste hospitaalschip van ontwikkelingsorganisatie Mercy Ships, de Africa Mercy, voor een flitsbezoek in Rotterdam. De voormalige treinferry zal aanleggen aan de Wilhelminakade (havennummer 1245-1247), vlakbij de Erasmusbrug. Het bezoek is o.a. bedoeld om drinkwater, brandstof en andere goederen aan boord te nemen voor vertrek naar de armste landen ter wereld. Helaas zal het schip vanwege beperkte tijd niet open kunnen zijn voor het grote publiek, maar het binnenvaren op zaterdagmiddag 5 mei zal zeker de moeite van het bezichtigen waard zijn.

De Africa Mercy is het grootste particuliere hospitaalschip ter wereld en is op dit moment in Blyth, Engeland, waar de laatste hand wordt gelegd aan de inrichting. Het schip is, na een laatste stop in Rotterdam, klaar om op dinsdagochtend 8 mei op weg te gaan naar het West-Afrikaanse land Liberia. Aan boord zullen vrijwilligers uit meer dan 35 verschillende landen gaan wonen, waaronder tientallen Nederlanders.

Liberia
Liberia is het eerste land waar wordt afgemeerd. In het voormalige oorlogsgebied zullen bijna 4000 operaties aan boord van de Africa Mercy gedaan worden. Tevens zullen 10.000 tandartsbehandelingen worden gegeven en projecten worden opgezet voor vrouwen, beroepstraining, voorlichting (o.a. HIV/AIDS), bouw van waterputten, bouw van sanitaire voorzieningen, bouw van een medische kliniek en de bouw van een school voor 650 leerlingen. Meer informatie is te lezen via www.mercyships.nl

Mercy Ships
Mercy Ships is een christelijke hulpverlenings- en ontwikkelingsorganisatie met hospitaalschepen. Mercy Ships is sinds 1978 actief in het verlenen van medische en tandheelkundige hulp, het doen van (land)bouwprojecten en het geven van training in gezondheidskunde en landbouw. Mercy Ships wil hoop en genezing brengen aan de vergeten armen. Mercy Ships biedt hulp aan alle mensen ongeacht ras, geslacht of religie. Alle medewerkers aan boord en eveneens bij Mercy Ships Holland zijn vrijwilligers. Voor meer informatie kunt u kijken op www.mercyships.nl.

Noot voor redactie,