Vind je recht in het Scoutingdoolhof


01.05.2007 / 13:39 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Scouting nederland

Scouting nederland

Op zaterdag 5 mei 2007 viert Nederland haar vrijheid. Ieder jaar start deze dag officieel en feestelijk in een andere provincie. Dit jaar is de provincie Utrecht aan de beurt. Minister-president Jan-Peter Balkenende opent in Utrecht het Bevrijdingsfestival door het bevrijdingsvuur aan te steken. Dit gratis festival vindt plaats in park Transwijk en duurt van 12.00 uur tot 24.00 uur. Er zijn diverse optredens van o.a. Zuco 103, Alamo Racetrack, Walid Mimoun & Imetlaa, Carlama Orkestar en the Opposites.

Vrijheid, veiligheid en grondrechten zijn de thema's van deze
5-meiviering. Op het Plein van de Vrijheid in Utrecht staan kramen van o.a. War Child, Amnesty International, Mensen in Nood, Vluchtelingenwerk en Scouting. Scoutinggroep Salwega (www.salwega.nl) uit Utrecht organiseert namens Scouting Nederland (www.scouting.nl en in samenwerking met de Stichting Defence for Children (www.defenceforchildren.nl)een activiteit op het Kinderfestival.

Met een quiz in een levensgroot doolhof kunnen kinderen er achter komen wat hun 'nep'-rechten en hun 'echte' rechten zijn. De Salwegascouts begeleiden de kinderen daarbij, door het doolhof. Met stoepkrijt en verf mogen de kinderen het doolhof versieren met hun ideeën over de rechten van het kind.

War Child heeft een activiteit in hetzelfde thema. Tijdens de activiteit de 'Peace of Mind Experience' krijgen bezoekers door een koptelefoon muziek, opdrachten en informatie, en leren ze meer over de problematiek kindsoldaten.

Voor het uitgebreide (muziek)programma zie www.bevrijdingsfestivalutrecht.nl en voor meer informatie over Scouting Salwega: www.salwega.nl


Noot voor de redactie,