Gemeente Vlaardingen


Centrum zaterdag beperkt bereikbaar

03 mei 2007

wielerronde groot Vlaardingen

Zaterdag 5 mei a.s. viert Vlaardingen feest! Naast de Krabbeplas is ook het stadscentrum tijdens deze Bevrijdingsdag weer het toneel van een aantal festiviteiten, waaronder de inmiddels succesvolle wielerronde.

Het gemeentebestuur, de Stichting Stadshart en de Stichting Nationale Gedenkdagen Vlaardingen hebben met elkaar besproken hoe deze dag zo goed mogelijk kan verlopen. De verwachting is dat duizenden mensen het Centrum zullen bezoeken. En dat vraagt om de nodige maatregelen.
* Vanaf 13.00 uur is het centrum van de stad beperkt bereikbaar. De (delen van) straten die onderdeel zijn van het parcours (zie kaartje) zijn vanaf 13.00 uur afgesloten voor verkeer. Dit geldt ook voor de meeste straten die binnen het parcours liggen. Hoewel de parkeergarages geopend zijn, doet iedereen er goed aan om met de fiets of het openbaar vervoer te komen.
Rond 21.15 uur worden alle afzettingen en parkeerverboden weer weggehaald.

* De renners starten ter hoogte van het Schoutplein, en fietsen dan over de Cronjéstraat-Van
Schravendijkplein-Markgraaflaan-Liesveldviaduct-Blokmakersplaats-W esthavenplaats-Korte Hoogstraat en finishen weer op het Schoutplein.

* Veiligheid staat tijdens deze dag voorop. Voetgangers kunnen het parcours op sommige plaatsen oversteken (bij Hoogstraat, Gedempte Biersloot, Van Schravendijkplein, Schepenstraat). Verkeersregelaars zorgen ervoor dat dit veilig gebeurt. Ook zullen voldoende politiemensen een oogje in het zeil houden.
* De weekmarkt op het Veerplein gaat overigens gewoon door.