Gemeente Echt-Susteren


Fietsen en wielrennen voor jongens en meisjes van groep 7 en 8 in Roerdalen, Echt-Susteren en Maasbracht

Binnenkort worden in drie gemeenten in Midden-Limburg fietsactiviteiten georganiseerd voor jongens en meisjes van groep 7 en 8.

De jongens en meisjes leren hoe je echt handig kunt op- afstappen, hoe je met wat meer snelheid door een bocht kunt fietsen, hoe je van een langzaam tempo heel snel naar een hoog tempo kunt komen, hoe je over of tussen hindernissen kunt fietsen en hoe je heel lang kunt stilstaan zonder met je voeten aan de grond te komen. Als je deze fietstechniekjes allemaal heel goed kunt, zul je merken dat fietsen je veel plezier geeft en dat het een hele leuke vorm van bewegen en sporten kan zijn.

Met deze fietsactiviteiten geeft SWE de jongens en meisjes de gelegenheid kennis te maken met fietsen en wielrennen. Ad Wijnands, onder andere winnaar van etappes in de Tour de France, komt ze daarbij helpen. Hij wil zijn kennis en enthousiasme graag overbrengen! Ad Wijnands organiseert drie kennismakingsactiviteiten en wordt hierbij geassisteerd door wielren- en schaatstrainer Ton de Loo.

Op zaterdag 5 mei van 10.00 uur tot 13.00 uur vindt de fietstraining in Echt-Susteren plaats. De start is bij de kantine van Voetbalvereniging E.V.V. op het sportcomplex In de Bandert.

Op zaterdag 12 mei van 13.00 uur tot 16.00 uur in Maasbracht. De start is bij de kantine van voetbalvereniging Maasbracht op het sportcomplex Mortelskoel.

De training in Roerdalen heeft eind april al plaatsgevonden.

De jongens en meisjes die willen deelnemen, moeten het volgende nog weten:


- Je kunt meedoen met je eigen gewone fiets of je eigen mountainbike. Als je geen geschikte fiets hebt kun je er een van de sportorganisatie lenen.


- Je kunt meedoen aan één, twee of alle drie de activiteiten.


- De deelname is helemaal gratis.


- Vooraf moet je je wel even aanmelden per e-mail: adwijnands@home.nl of ton.deloo@hetnet.nl

Vermeld in het mailtje even de volgende gegevens:


1. voornaam en achternaam


2. adres en woonplaats


3. telefoonnummer


4. geboorteplaats


5. in welke plaats je wilt meedoen

We wensen je alvast heel veel plezier!

Als je nog vragen hebt kun je het beste even bellen naar onderstaande persoon:

John Vinclair, BIND-project, telefoon: 0475 48 48 48.