Jeugdkabinet en Balkenende debatteren op bevrijdingsfeest


04.05.2007 / 14:02 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Samhoud

Samhoud

http://www.samhoud.nl/index.php?id=1?=1

Persbericht
4 mei 2007

Jeugdkabinet en Balkenende debatteren op bevrijdingsfeest Utrecht

Morgen, 5 mei, praat het jeugdkabinet, net als minister president Balkenende, volop mee over vrijheid tijdens een middagvullend debat tijdens het Bevrijdingsfeest Utrecht. Van 13.00 tot 17.00 uur praten verschillende jeugdministers mee over veiligheid en privacy, veiligheid en school, veiligheid op straat en veiligheid op internet. Het debat vindt plaats in Park Transwijk, Vijverlaan 1, in Utrecht.

Het Jeugdkabinet is uitgenodigd door de organisatie die de debatten organiseert. Naast premier Balkenende zijn dus ook de jongeren vertegenwoordigd. Het Jeugdkabinet wordt vertegenwoordigd door:

- Luuk Meijers, minister van Vrijheid, Veiligheid en Verantwoordelijkheid.
- Bastiaan Dubois, staatssecretaris van Aarde

- Faouzi Achbar, minister van Leren en Werken

- Jochem Knuttel, minister van Feest, Geluk en Optimisme

Voor het Jeugdkabinet is vrijheid een belangrijk thema. Veiligheid hangt daar nauw mee samen. Het toenemende gevoel van onveiligheid belemmert de vrijheid. Een van de doelen van het Jeugdkabinet is dat gevoel te verminderen. De vrijheid voor de een hoeft niet op te houden waar de vrijheid van de ander begint, maar daarvoor is wederzijds respect heel belangrijk. Om dat te bereiken, richt het Jeugdkabinet zich niet op grote onderwerpen zoals het bestrijden van terrorisme, maar blijft het dicht bij huis: het gevoel van veiligheid ten opzichte van elkaar.

Het jeugdkabinet geeft gevraagd en ongevraagd advies aan Nederlandse politici omdat zij vinden dat de stem van de jeugd van Nederland meegenomen moet worden in het maken van beleid. Na gesproken te hebben met Minister Rouvoet, Jan Marijnissen en de secretaris van de Koningin kunnen ze niet wachten nu ook met de Minister President te spreken.

Via een lesprogramma, onderzoek, adviezen en concrete acties werkt het jeugdkabinet aan verbondenheid in de samenleving en geeft het handen en voeten aan de Visie van Nederland van Visie21.