Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 21 maart 2007

BATTLE OF AMSTERDAM 2007 VAN START

Workshops vanaf april, Final Battle op 1 juli op de Dam

Dit jaar strijden Amsterdamse jongeren opnieuw om de felbegeerde titel van Battlemaster op zondag 1 juli op de Dam. De Battle of Amsterdam geeft jongeren de kans hun talent en skills te ontwikkelen in de disciplines Dans, Vocals, Funsport en Shows. Deze wedstrijd werd voor het eerst geïnitieerd in 2004 door Stichting Welzijn Binnenstad en ISH en wegens groot succes herhaald in 2006.

Jongeren van 12 t/m 23 jaar kunnen zich gratis aanmelden voor korte en intensieve workshops vanaf april, verzorgd door kopstukken binnen de verschillende disciplines. Vervolgens wordt per stadsdeel een battle georganiseerd, dit jaar voor het eerst in samenwerking met de StadsSpelen. Tijdens de halve finales in mei en juni van de StadsSpelen vinden er vier van de zeven stadsdeelbattles plaats. De stadsdelen die meedoen zijn De Baarsjes, Bos en Lommer, Geuzenveld/Slotermeer, Zeeburg, Amsterdam Noord, Amsterdam Zuidoost en Centrum/Westerpark.

Per stadsdeel kiest het publiek uiteindelijk de beste act voor de Final Battle of Amsterdam op zondag 1 juli op de Dam in Amsterdam. De winnaar van de Final Battle maakt onder meer kans op een workshoptraject bij Summerscool van Roots & Routes en optredens op diverse podia als Best of the West in het Westerpark en het BO! Showcases & Open Mic in Zuidoost.

Een battle is een veel gebruikte wedstrijdvorm in het uitgaanscircuit en de straatcultuur met als uitgangspunt dat deelnemers hun talent en capaciteiten met elkaar meten. Tijdens het battelen dagen deelnemers elkaar uit, ze zwepen elkaar op. Goed op elkaar én op het publiek in kunnen spelen, in combinatie met improvisatievermogen, zijn vereisten om aan een battle deel te kunnen nemen. De deelnemer die het meeste respect van het publiek verdient, wint de battle ongeacht de gekozen disciplines. Voorbeelden zijn: breakdance, streetdance, martial arts (dans), rap, brassband drummen (shows), skaten, show basketball en panna.

www.battleofamsterdam.nl

Voor meer informatie, beeldmateriaal en/of het bijwonen van een battle: De MediaVilla | 020 7176215 | www.demediavilla.nl Esther Kroeze | esther.kroeze@demediavilla.nl Leonie Kruisinga | leonie.kruisinga@demediavilla.nl

----------
Agenda Stadsdeelbattles

Westerpark/Centrum

Zaterdag 5 mei Westerpark 'Wereldwijd Festival'

Bos & Lommer

Vrijdag 11 mei (19.00 - 21.00 uur) Society

Baarsjes

Zaterdag 19 mei (16.00 - 18.00 uur) De Combinatie

Geuzenveld/Slotermeer

Zondag 27 mei (16.00 - 18.00 uur) Plein 40 - 45 (StadsSpelen)

Zeeburg

Zondag 3 juni (16.00 - 18.00 uur) Stadionplein (StadsSpelen)

Zuidoost

Zaterdag 9 juni (16.00 - 18.00 uur) Anton de Komplein (StadsSpelen)

Amsterdam Noord

Zondag 17 juni (16.00 - 18.00 uur) Mosveld (StadsSpelen)

Final Battle

Zondag 1 juli (16.00 - 18.00 uur) Dam

powered by ctrl-mail