Ingezonden persbericht


Uitnodiging voor de pers: expositie "Net over de grens"

De grens tussen Duitsland en Nederland staat aan de basis van een nieuwe expositie in kunsthuis De Bakkerij uit Bergen aan de Maas. Net over de grens zijn goede kunstenaars te vinden. Christoph Heek uit Kleve en Gunther Hülswitt uit Goch zijn bekend in Duitsland, echter minder bekend in Nederland. De Bakkerij wil daar wat aan doen. Grenzen moeten verder vervagen met onze oosterburen, zeker op het gebied van kunst en cultuur. Een aanzet om meer samen te werken. Ook in de taal der kunsten. Fotografie en hout ontmoeten elkaar in de nostalgische Nederlandse omgeving.

Wij nodigen u uit voor de opening van deze expositie op bevrijdingsdag, zaterdag 5 mei om 17.00 uur. De opening wordt verricht door Henk Vissers, voorzitter van het IFMA kunstcollectief en Ellen Hanselaar-van Loevezijn, burgemeester van de gemeente Mook en Middelaar en voorzitter van de werkgroep Kunst en Cultuur Maasduinen. Een samenwerkingsverband tussen vier gemeentes uit Noord- Limburg: Mook en Middelaar, Gennep, Bergen en Arcen en Velden. Dit verband is vier jaar geleden ontstaan. Na een uitgebreide inventarisatie zijn publicaties (gids, agenda en internetsite) ontstaan over kunst en cultuur in het Maasduinengebied en in de Duitse grensregio. Zowel Henk als Ellen heeft wel degelijk nieuws te melden. Meerdere prominenten, ook uit Duitsland, komen naar deze opening. Voor de pers, naast de kunst ook een reden om naar De Bakkerij te komen.

Voor meer informatie, zie onderstaand persbericht of neem telefonisch contact met ons op 0485 340074.

Met vriendelijke groet,
De Bakkerij, kunsthuis

Claus en Ellen Burgers

S: http://www.bakkerijbergen.nl
T: 0485 340074

---------------------
PERSBERICHT
---------------------

Expositie 'Net over de grens'

De grens tussen Duitsland en Nederland staat aan de basis van een nieuwe expositie in kunsthuis De Bakkerij uit Bergen aan de Maas. Net over de grens zijn goede kunstenaars te vinden. Christoph Heek uit Kleve en Gunther Hülswitt uit Goch zijn bekend in Duitsland, echter minder bekend in Nederland. De Bakkerij wil daar wat aan doen. Grenzen moeten verder vervagen met onze oosterburen, zeker op het gebied van kunst en cultuur. Een aanzet om meer samen te werken. Ook in de taal der kunsten.

Op bevrijdingsdag, zaterdag 5 mei om 17.00 uur wordt de opening verricht door Henk Vissers, voorzitter van het IFMA kunstcollectief en Ellen Hanselaar-van Loevezijn, burgemeester van de gemeente Mook en Middelaar en voorzitter van de werkgroep Kunst en Cultuur Maasduinen. Een samenwerkingsverband tussen vier gemeentes uit Noord- Limburg: Mook en Middelaar, Gennep, Bergen en Arcen en Velden. Dit verband is vier jaar geleden ontstaan. Na een uitgebreide inventarisatie zijn publicaties (gids, agenda en internetsite) ontstaan over kunst en cultuur in het Maasduinengebied en in de Duitse grensregio.

De basis voor de experimentele fotografische werken van Christoph Heek vormt de mens, zijn bestaan en de omgeving waarin hij verkeert. Heek gebruikt de fotografie als middel omdat het de realiteit op de schijnbaar enig mogelijk wijze afbeeldt. Bewust verlaat hij dit beginsel om een andere realiteit te tonen die, hoewel onscherp, net zo werkelijk en manifest is. Daarmee bespeelt hij onze wijze van kijken en waarnemen. n zijn werk verkent Christoph Heek het overgangsgebied tussen herkenbaarheid en beginnende abstractie. Onscherpte, fragmentering en abstractie zijn aspecten waarmee hij zijn esthetische beelden opbouwt en waarin de kleur zich losmaakt van de voorstelling.

Gunther Hülswitt houdt zich in zijn werk bezig met de wijze waarop sculpturen bezit nemen van de ruimte. Zijn houtsculpturen van rudimentaire menselijke lichaamsdelen zijn opgebouwd uit losse delen die met verschillende houtverbindingen aan elkaar worden bevestigd. De zo ontstane constructieve sculpturen laten specifieke lichaamsbewegingen zien die de ruimte innemen. Lichamelijkheid wordt echter niet herkenbaar uitgebeeld. Door middel van plastische eigenschappen als steunen, stutten, dragen en rusten wordt deze relatie tussen lichaam en ruimte tastbaar gemaakt. Fotografie en hout ontmoeten elkaar in de nostalgische Nederlandse omgeving van De Bakkerij.

Kunsthuis De Bakkerij is geopend op vrijdag tussen 14.00 - 18.00 uur, zaterdag, zondag en feestdagen tussen 11.00 - 18.00 uur. Tevens is er nieuwe collectie sieraden. Meer informatie op de website www.bakkerijbergen.nl. Culinair Happen en Trappen in de Maasheggen en Maasduinen is iedere dag mogelijk behalve op maandag.

-----------------
Bijgaand de afbeelding "duobeeld.jpg": "Werk van Christoph Heek en Gunther Hülswitt, fotografie en hout ontmoeten elkaar"

Meer afbeeldingen van kunstwerken zijn in een hoge resolutie op aanvraag verkrijgbaar:
Claus Burgers, mailto: info@bakkerijbergen.nl, telefoon 0485 340074. Ook voor meer persinformatie.