Gemeente Heerde

Gemeente Heerde

Persbericht

Datum: 27 april 2007
Onderwerp: Burgemeester van Heerde opent tentoonstelling met Bulgaarse kunst

Op zaterdag 5 mei om 15.00 uur opent burgemeester Hoornstra van Heerde een voor Nederland unieke tentoonstelling van Bulgaarse kunst. Deze tentoonstelling is te vinden in Galerie en Beeldentuin De Queeste, Koerbergseweg 6 te Heerde. Naast deze speciale expositie blijft ook de reguliere expositie zichtbaar.

Burgemeester Hoornstra is er trots op dat hij deze expositie mag openen. "De gemeente Heerde kan met recht trots zijn dat ze Galerie en Beeldentuin De Queeste binnen haar grenzen heeft. Bijzondere kunst op een prachtige locatie. De gemeente werkt momenteel hard aan een toerisme- en recreatienota, en ik denk dat De Queeste een prachtige aanvulling is op alles wat we binnen de gemeente te bieden hebben voor toeristen."

Vanuit een andere perspectief hoopt ook galeriehouder Tjapko Jager dat Heerde door deze beeldentuin op de kaart wordt gezet. "Deze plek is ideaal voor zo'n beeldentuin. We hebben genoeg ruimte en de kunst, waarin je de authenticiteit van Bulgarije terug vindt, past prachtig in de natuurlijke omgeving. Ik hoop dat iedereen straks weet dat je voor Bulgaarse kunst in Heerde moet zijn".

Naast de permanente expositie zullen vanaf 5 mei diverse Bulgaarse kunstenaars, zes beeldhouwers en een schilder, hun werk in de Queeste tentoonstellen. Burgemeester Hoornstra opent deze tentoonstelling om 15.00 uur.