Gemeente Den Haag

Onder de naam Haagse Schatkist zijn sinds 3 november, de Dag van de Geschiedenis, vele Haagse verhalen verzameld. Hagenaars werden opgeroepen de Haagse Schatkist te vullen met verhalen, beelden en herinneringen over hun buurt of straat. Op 5 mei wordt de Haagse Schatkist geopend in de Nieuwe Kerk in Den Haag.

De Haagse Schatkist, vol met herinneringen van Hagenaars De bijeenkomst begint om 13.30 uur. Na een korte introductie halen wethouder Jetta Klijnsma (Cultuur) en cabaretier Sjaak Bral samen met Haagse schoolkinderen de schatkist leeg. Daarna worden enkele verhalen uit de schatkist opgevoerd als toneelstuk en is er een debat. Tot slot biedt hoogleraar stadsgeschiedenis Wim Willems het boek Plekken van herinnering aan aan burgemeester Wim Deetman. Na afloop is de tentoonstelling: De Haagse Juwelen uit de Schatkist in het souterrain van de Nieuwe Kerk te bezoeken.

Belangstellenden zijn deze middag van harte welkom om naar de Nieuwe Kerk aan het Spui te komen.

'Plekken van herinnering'
Het boek 'Plekken van herinnering,' is die middag in de kerk te koop. Auteur Wim Willems houdt een korte signeersessie. Het boek kost 19,75 euro