Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Burgemeester opent bevrijdingsconcert Harmonievereniging

BARENDRECHT (dinsdag 1 mei 2007) ­ Burgemeester Van Belzen opent zaterdag 5 mei om 13.00 uur met een toespraak een drie uur durend feestelijk concert. Dit orkest wordt gegeven door achtereen- volgens het Dagorkest, Meezingkoor en de Oonlietoedeeband - onderdelen van Harmonievereniging Barendrecht. Tijdens het optreden van het Dagorkest zullen een aantal gedichten worden voorgedra- gen die aansluiten op het thema `Vrijheid, grondrechten en veiligheid'. Dit concert vindt plaats op het Binnenhof voor het Barendrechtse gemeentehuis en is voor iedereen gratis bij te wonen.

Voorafgaande aan het concert zal burgemeester Van Belzen in een korte toespraak ingaan op het thema `Vier Vrijheid' en de waarde van vrijheid in ons dagelijks leven. "Vrijheid is geen vanzelfsprekendheid. Ook niet in onze eigen rijke samenleving. Als ik aan vrijheid denk, dan denk ik aan respect, tolerantie en keuze- vrijheid. Vrijheid betekent in die zin `samen leven'. Met elkaar in een goede verstandhouding. Jong en oud, autochtoon en allochtoon, gelovig en niet-gelovig, rijk en arm. Vandaag vieren wij de vrijheid van een leefomgeving waarin iedereen welkom is. Een omgeving waarin we elkaar respecteren en waarin we elkaar open, eerlijk en met respect aanspreken." En burgemeester Van Belzen vervolgt: "Iedereen heeft de vrijheid om zijn eigen ruimte te kiezen, eigen keuzes te maken en zichzelf op eigen wijze te ontplooien. Maar als het er op aankomt, zijn we allemaal onderdeel van een samenleving en kunnen we op elkaar terugvallen. Sa- men leven. Ook in Barendrecht!"

Harmonievereniging Barendrecht
Het bevrijdingsconcert is een initiatief van de Harmonievereniging Barendrecht dat enthousiast wordt onder- steund door de gemeente Barendrecht. De Harmonievereniging is in 1921 opgericht en in 1991 overgescha- keld van fanfare naar harmonie. Naast het harmonieorkest heeft de vereniging ook onder meer een dagor- kest, een jeugdorkest en verschillende beginners- en leerlingengroepen, het Meezingkoor en de Oonlietoe- deeband.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht