Dienstenbond CNV

Nieuws

CNV DIENSTENBOND VINDT HET TIJD VOOR ACTIE BIJ ABNAMRO

4 mei 2007


Door: a.kansouh

Aandeelhouders gewonnen, werknemers verloren

De uitspraak van de rechter dat ABN AMRO haar Amerikaanse dochter La Salle niet mag verkopen is misschien een overwinning voor de aandeelhouders, het is zeker een nederlaag voor de werknemers. Het is onbegrijpelijk dat het maatschappelijke en economische belang van Nederlands grootste bank ondergeschikt is geworden aan een paar euros meer per aandeel. De werknemers zijn nu een speelbal geworden van de aandeelhouders. Dit heeft meer weg van moderne slavernij, dan van verantwoord ondernemen.

Nu de gevreesde opsplitsing en het verdwijnen van de zelfstandigheid van ABN AMRO steeds dichterbij komt, pikt CNV Dienstenbond het niet langer. De macht van de aandeelhouders is te ver doorgeschoten. Daarom nemen we het heft in eigen hand.

Concreet vragen wij u bijgaande petitie door u en door zoveel mogelijke collegas te laten ondertekenen en het aan ons terug te zenden. Ook kunt u en uw collegas hun mening laten horen via onze site: http://www.cnvdienstenbond.nl/?id=6580. Wij hopen duizenden handtekeningen eind volgende week te mogen ontvangen en vervolgens deze aan te bieden aan de bekende grootaandeelhouders en aan Wouter Bos, de minister van Financiën. We hopen dat hij het maatschappelijk belang van ABN AMRO inziet, zijn verantwoordelijkheid neemt en ingrijpt om ABN AMRO te redden.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Ahmed Kansouh (tel: 023-5651052 of e-mail: a.kansouh@remove-this.cnvdibo.nl