Gemeente Hengelo

Week van het huisdier op de kinderboerderij

Van 5 tot en met 13 mei is het de week van het huisdier. Op kinderboerderij t Weusthag wordt hier woensdagmiddag 9 mei aandacht aan besteed. Het thema van deze week is 'dier en taal'.

Signalen leren begrijpen

In de omgang met dieren ontstaat nog wel eens miscommunicatie. Dieren kunnen niet praten zoals mensen. Toch hoeven zij geen woorden te gebruiken om iets duidelijk te maken; dieren communiceren gewoon op een andere manier.

Mimi van Baars van de hondenschool is van 13.30 tot 15.00 uur aanwezig om aan kinderen en hun ouders uit te leggen hoe ze het beste met hun hond om kunnen gaan. Als kinderen de signalen die de hond afgeeft niet begrijpen kan dat leiden tot gevaarlijke situaties. Niet voor niets lees je regelmatig in de krant dat er weer een kind door een hond is gebeten. Mimi brengt een hond mee zodat kinderen ook daadwerkelijk kunnen zien en oefenen hoe ze met een hond kunnen omgaan. Ook angstige kinderen zijn welkom, Mimi legt uit wat ze kunnen doen als ze een loslopende hond op straat tegenkomen.

Schapen verlost van wintervacht

Verder worden op deze woensdagmiddag de schapen van de kinderboerderij geschoren. Ze worden verlost van hun dikke wintervacht en iedereen kan komen kijken hoe dat gaat. Van de wol kunnen de kinderen een klein knutselwerkje maken.

Meer informatie?

Voor informatie kunt u bellen met kinderboerderij t Weusthag aan de Van Alphenstraat 25, telefoon (074) 255 0600.