Politie Groningen

Zaterdag 5 mei 2007

Provincie Groningen, 05-05-2007

Groningen: Stadjer aangehouden voor beroving

De politie heeft een 38-jarige Stadjer aangehouden voor beroving van een plaatsgenoot. Een 23-jarige Stadjer fietste door de Hoekstraat toen de verdachte hem wenkte. Hij hield direct een steen boven zijn hoofd, waarna hij geld moest geven. Hij gaf een kleine hoeveelheid geld, waarna de verdachte vervolgens het hazenpad koos. Het slachtoffer belde de politie en op zijn aanwijzen kon de verdachte in de Grote Leliestraat in de kraag worden gevat. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en de man is ingesloten.

Groningen: hennepplantage op woonboot

Op een woonboot aan de Eendrachtskade is vrijdagmiddag een hennepplantage ontdekt. Agenten troffen in de woonboot de restanten van een hennepkwekerij, nadat de eigenaresse zelf was gaan kijken, omdat ze geen huur meer kreeg van de huurder. Ook werd een onbekende hoeveelheid hennep aangetroffen die klaar was voor de verkoop. De stroom werd illegaal verkregen. Er werd een grote hoeveel goederen in beslag genomen. Onder andere lampen, filters, ventilatoren en mest. Alle hennep en goederen werden in overleg met de officier van justitie vernietigd. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de plantage.

Groningen: mannen aangehouden voor bedreiging met wapens

De politie heeft vrijdagnacht in de Oosterstraat een 27-jarige Stadjer en een 20-jarige man (woonplaats nog onbekend) aangehouden voor bedreiging met een wapen. Een 20-jarige man uit Meeden liep samen met wat vrienden langs het terras van een café in de Oosterstraat. Daar kreeg de man een opmerking van iemand die op het terras zat. De man stond direct op en trok zijn shirt omhoog waar hij een wapen had zitten. De mannen schrokken hiervan, draaiden zich om en zijn weggelopen. Agenten gingen er op af en hielden twee verdachten aan: de Stadjer en zijn kompaan. De Stadjer had een bolletjespistool bij zich. Dit wapen is in beslag genomen. De 20-jarige had een mes bij zich. Ook dit werd in beslag genomen. De mannen zijn ingesloten.

Groningen: Stadjer beroofd van geld en fiets

Een 27-jarige Stadjer is vrijdagnacht op de Hoge der Aa beroofd van zijn geld en fiets. Hij was onderweg naar huis toen hij werd aangesproken door twee onbekende mannen. Ze wilden zijn fiets hebben, maar de Stadjer gaf hieraan geen gehoor. Vervolgens werd hij bedreigd met een scherp voorwerp. Toen moest hij ook zijn portemonnaie openen. De mannen graaiden er wat geld uit en gingen er vandoor. Ze fietsten in de richting van de Westerhaven. De politie stelt een onderzoek in.

Sappemeer: fietsers botsen

Een 64-jarige fietser uit Sappemeer raakte vrijdagmorgen op de Noorderstraat gewond door een botsing met een andere fietser. Deze fietser, een 43-jarige man uit Hoogezand, begroette iemand en lette daardoor niet goed op de weg. Hij hield niet voldoende rechts, waardoor hij tegen de Sappemeerster botste. De Sappemeerster kwam ten val en liep een breuk op aan zijn schouderblad. Hij is naar een ziekenhuis gebracht en de politie maakt een registratie van het ongeval.

Zevenhuizen: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft vrijdagnacht op de Oudestreek het rijbewijs van een 31-jarige man uit Bakkeveen ingevorderd. Tijdens een controle bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd aangehouden en op het bureau werd 1,4 promille alcohol in zijn bloed vastgesteld. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezand: katjes gedumpt

De politie onderzoekt de dumping van katjes in een vuilcontainer aan de Meindert Hobbemastraat in Hoogezand. Een getuige liep langs een ondergrondse huisvuilcontainer en hoorde kattengejank. Hij lichtte de gemeente in. Ook de dierenambulance en de politie kwamen ter plaatse. De gemeente heeft met een takelwagen de container uit de grond getild. Uit de container kwamen zes pasgeboren katjes te voorschijn. Drie leefden nog. De andere drie leefden niet meer. De politie onderzoekt hoe de katjes in de container terecht zijn gekomen.

Siddeburen: bromfietser hardleers

Een 21-jarige bromfietser uit Appingedam is vrijdagnacht betrapt op onder andere het rijden onder invloed. Hij reed met hoge snelheid over de Damsterweg. Op de Akkereindenweg werd hij langs de kant van de weg gezet. Een blaastest wees uit dat hij had gedronken. Hierop werd hij aangehouden. Op het bureau bleek dat hij 0,65 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van drie uren. Ook was hij niet in het bezit van een bromfietsrijbewijs. Hiervoor kreeg hij een bekeuring. In de buddy van zijn bromfiets zat een mes en wat gereedschap. Het mes werd in beslag genomen. Agenten vertelden hem nogmaals dat hij niet mocht gaan rijden. Toen ze hem twee uur later toch weer op de Tolweg in Appingedam tegenkwamen, schoot hij snel de bosjes in. Hij moest wederom blazen, maar dit keer was het in orde. Hij kreeg wel weer twee keer een proces-verbaal: voor het rijden tijdens een rijverbod en het rijden zonder rijbewijs.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1316, aantal overtredingen: 86, hoogst gemeten snelheid: 125 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Laan 1940-1945: aantal geregistreerde voertuigen: 1808, aantal overtredingen: 245, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Kielerbocht: aantal geregistreerde voertuigen: 799, aantal overtredingen: 161, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Vlagtwedde, Weenderstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 120, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Wildervank, K.J. de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 435, aantal overtredingen: 160, hoogst gemeten snelheid: 131 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.