Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 05-05-2007

Aanrijding motor en fiets
ROLDE Vrijdagavond vond er een aanrijding plaats tussen een motor en een fiets. Een 21-jarige fietser uit Nooitgedacht reed over de Stationsstraat en kwam op de linker weghelft terecht. Een botsing met een 37-jarige motorrijder uit Assen was het gevolg. De motorrijder is met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis in Assen gebracht. (BPS 07-137426)

Nekklachten als gevolg van aanrijding
ASSEN Een 75-jarige man uit Beilen reed over de Europaweg Zuid en wilde op de kruising met Graswijk linksaf slaan naar Hooghalen. Uit tegengestelde richting kwam een 41-jarige automobiliste uit Assen. De man uit Beilen dacht dat hij nog voor deze bestuurster langs kon, maar een botsing was het gevolg. De passagiere die bij de man inzat (gegevens nog onbekend), is met nekklachten naar het ziekenhuis in Assen gebracht. Beide voertuigen zijn afgesleept. (BPS 07-137449)

Man raakt bekneld na aanrijding
ZWINDEREN Een 55-jarige man uit Barger Compascuum is in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond geraakt bij een ongeval op de A37. De man zat bij een 31-jarige bestuurder uit Emmen in de auto. De bestuurder week uit voor een overstekende ree en belandde in de sloot. De passagier zat bekneld in de auto en is door medewerkers van de brandweer uit het voertuig geknipt. Hij is mogelijk met verlammingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is nog onbekend. (BPS 07-137490)

Fietser komt ten val

RODEN Een 16-jarig meisje uit Roden is in de nacht van vrijdag op zaterdag met haar fiets gevallen aan de Secretaris Buiteveldlaan. Volgens getuigen zou zijn voortgetrokken door een bromfietser. Ter plaatse gaven beiden schoorvoetend aan dat dit inderdaad het geval was. Het meisje bleef ongedeerd. Van de 18-jarige bromfietser uit Marum werd een blaastest afgenomen. Hij blies 670 ugl. en kreeg een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal wegens het rijden onder invloed. (BPS 07-137487)

Politie controleert on verkeer
HOOGEVEEN De politie heeft vrijdagmiddag op diverse plaatsen in Hoogeveen gecontroleerd in het verkeer. Er is met name gelet op het fietsen in het voetgangersgebied aan de Hoofdstraat. Er zijn bekeuringen uitgedeeld voor het niet handsfree bellen (3x), het niet stoppen voor rood licht (1x), het parkeren in strijd met een parkeerverbod (1x), het parkeren op een invalideparkeerplaats zonder geldige vergunning (1x) en het fietsen in het voetgangersgebied buiten de toegestane tijden (12x). (BPS 07-137373)
COEVORDEN De politie heeft vrijdagmiddag tijdens een verkeerscontrole op de Krimweg van 30 bestuurdes blaastesten afgenomen. Geen van de bestuurders bleek te veel te hebben gedronken. Zeven bestuurders kregen een verbaal wegens het rijden zonder gordel. (BPS 07-137401) COEVORDEN Vrijdagavond hebben agenten tijdens een controle op diverse plaatsen bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder gordel (7x), het niet handsfree bellen (2x) en het rijden zonder kentenplaat op de aanhanger (3x). (BPS 07-137409)

Luister altijd naar je moeder
NIEUW AMSTERDAM Agenten zagen vrijdagavond een jongen zonder helm en zonder kentekenplaats op de bromfiets rijden. Toen de 17-jarige jongen uit Nieuw Amsterdam de politie zag rijden op de Wildvang, ging hij met zijn bromfiets onderuit. De bromfiets was nog heel, maar de jongen heeft wat schaafwonden opgelopen. Hij kreeg een proces-verbaal voor de overtredingen. De reactie van de bromfietser: ´En mijn moeder had me nog zo gewaarschuwd om niet te gaan rijden. Moraal van het verhaal: luister altijd naar je moeder! (BPS 07-137438)

Automobilist gaat er vandoor bij het zien van de politie EMMEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23-jarige jongen uit Emmen bekeurd op de Van Schaikweg. De jongeman reed op de Emmalaan toen de politie de bestuurder wilde staande houden, maar de bestuurder er vandoor. Even voorbij het zwembad kon de hij niet verder vanwege het fietspad en moest kleur bekennen. Hij kreeg verbaal voor het rijden zonder geldig rijbewijs, het rijden zonder verzekering en het rijden door rood licht. Omdat de bestuurder eerder is aangehouden voor het rijden zonder geldig rijbewijs, krijgt hij een dagvaarding. Van de bestuurder is een blaastest afgenomen. Hij bleek niet te veel te hebben gedronken. (BPS 07-137454)

Politie vordert rijbewijs in van hardrijder
EMMEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige man uit Gasselternijveen. De man reed met een snelheid van ruim 175 km/uur over de N34. Na correctie is dit 163 km/uur. (BPS 07-137477)

Politie onderzoekt inbraak bij bedrijf
MEPPEL In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken bij een bedrijf aan de Blankenstein. Door een ruit te vernielen, wist men binnen te komen. Het is nog niet bekend of er iets is weggenomen. De schade bedraagt in ieder geval 1000,-. De politie onderzoekt de inbraak. (BPS 07-137479)

Man aangehouden op verdenking van vernieling
ASSEN Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 40-jarige man uit Rolde aangehouden. Een getuige belde de politie omdat hij zag dat de man autos aan vernielen was aan de Steendijk. De verdachte verkeerde onder invloed van alcohol en is aangehouden op verdenking van vernieling. Hij is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-137499)

Schuur brandt volledig uit
BARGER COMPASCUUM De brandweer kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag een melding van een uitslaande schuurbrand aan de Limietweg. De schuur is volledig afgebrand. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. Bij de brand raakte niemand gewond. (BPS 07-137467)

Brand in woning
MEPPEL In de nacht van vrijdag op zaterdag is brand ontstaan in een woning aan de Rozenstraat. Een 24-jarige bewoner werd wakker van een brandlucht en belde 112. Er was veel rook in de woning en uiteindelijk is veel schade ontstaan. Naast de melder van de brand, was er nog iemand in de woning, maar er raakte gelukkig niemand gewond. Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. (BPS 07-137476)

Fietser ten val
UFFELTE Een 56-jarige fietster uit Nieuwerkerk aan de IJssel raakte vrijdagmiddag gewond. De vrouw reed op de Ruiterweg en kwam ten val toen ze over een ijzeren staaf fietste. Ze kwam met haar hoofd op de grond en was niet aanspreekbaar. Na controle in het ziekenhuis bleek dat ze een zware hersenschudding heeft opgelopen. (BPS 07-137365)

Diefstal gereedschap uit loods
RODEN Tussen vrijdag 17.00 uur en zaterdag 6.45 uur zijn diverse goederen ontvreemd uit een loods van een vereniging aan de Weehorsterweg. Err zijn onder meer kabelhaspels, een slijpmachine, een compressort en een cirkelmaaier weggenomen. De schade bedraagt enkele duizenden euros. Namens het bedrijf is aangifte gedaan. De politie onderzoekt de diefstal. (BPS 07-137510)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema tel. 0592 - 45 1280.