Politie Gelderland-Zuid

Meerdere misdrijven minderjarigen opgelost

Geldermalsen, 06-05-2007 o In verband met meerdere misdrijven zijn deze en vorige week 6 minderjarigen aangehouden door de politie in Geldermalsen.

De zaak kwam aan het rollen toen een scooterbezitter aan de politie meldde dat hij zijn gestolen eigendom had teruggevonden. Al snel meldde zich een getuige die de vermoedelijke dief met de scooter had gezien. Met deze informatie kon de recherche verder aan de slag en werd een verdachte aangehouden. Deze en vorige week zijn de medeverdachten aangehouden. De jongens variëren in leeftijd van 13 tot 17 jaar en zijn allemaal afkomstig uit de gemeente Geldermalsen.

Meerdere diefstallen bekend

De verdachten hebben bekend, in wisselende samenstelling betrokken te zijn geweest bij twaalf zaken waarvan aangifte is gedaan. Het betreft de volgende zaken.

Scooterdiefstallen in Geldermalsen en Tiel. Winkeldiefstallen (computeronderdelen) in Tiel, een woninginbraak in Tricht, een auto-inbraak in Geldermalsen, diefstal van een buitenboordmotor in Tricht en diefstal van een crossmotor in Tricht.

In de tuin en woning van twee verdachten werden gestolen scooter- en computeronderdelen aangetroffen. (Op een 16-jarige verdachte na, zijn de overige minderjarigen weer in vrijheid gesteld. Het dossier van deze zaken wordt aan het Openbaar Ministerie in Arnhem gezonden . De verdachten moeten vermoedelijk in juli bij de kinderrechter voorkomen (01)