Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (05/05/07)

OOSTERHOUT NB, 5 mei 2007

Politie rondt onderzoek af na aantreffen stoffelijk overschot in rivier

S GRAVENMOER: De politie heeft het onderzoek dat vrijdag 4 mei was opgestart na het aantreffen van een stoffelijk overschot in rivier de Donge afgesloten. Uit politieonderzoek is onomstotelijk gebleken dat er geen sprake was van een misdrijf. Ook gaat de politie niet uit van een ongeval. Over de identiteit van het slachtoffer doet de politie geen nadere mededelingen.

Twee jongens aangehouden op verdenking van mishandeling

OOSTERHOUT: Politiemensen hebben vrijdag 4 mei rond 16.15 uur in een zwembad aan het Wilhelminakanaal-Zuid twee jongens aangehouden op verdenking van mishandeling. De jongens, Oosterhouters van 13 en 14 jaar oud, worden ervan verdacht een 13-jarige Oosterhouter te hebben geschopt. Die deed bij de politie aangifte van mishandeling. Beide verdachten hebben bij de politie een verklaring afgelegd. Daarna zijn ze overgedragen aan hun ouders.

Gewond na aanrijding

OOSTERHOUT: Vrijdag 4 mei rond 16.00 uur vond op de A27 ter hoogte van Oosterhout (rijrichting Breda) een aanrijding plaats. Een 20-jarige automobilist uit Vlaardingen was met zijn bestelauto achterop de auto van een 22-jarige man uit Oosterhout gebotst. De Oosterhouter klaagde over rugpijn en is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Tegen de Vlaardinger wordt proces-verbaal opgemaakt terzake gevaarlijk rijgedrag. Hij verklaarde namelijk vlak voor het ongeval met zijn autoradio bezig te zijn geweest en daardoor niet goed te hebben opgelet.

DRIMMELEN: Op de kruising van de Dorpsstraat, de Herengracht en de Batterij vond vrijdag 4 mei rond 19.45 uur een aanrijding plaats. Een 16-jarige bromfietser uit Hooge Zwaluwe had op de kruising geen voorrang verleend aan een 69-jarige automobilist uit Made, waarna de twee met elkaar in botsing kwamen. De bromfietser kwam ten val en schoof met zijn brommer tegen de geparkeerde auto van een 71-jarige man uit Drimmelen. De auto raakte hierdoor beschadigd. De bromfietser raakte gewond aan een enkel.

Diverse bedrijfsinbraken in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL: In de nacht van vrijdag 4 mei op zaterdag 5 mei is in diverse bedrijfspanden in Kaatsheuvel ingebroken. Het gaat om bedrijven aan de Frankrijkstraat, Liechtensteinstraat (2) en Poolsestraat. In alle gevallen werd een deur of raam geforceerd. Slechts bij één inbraak, in het bedrijf aan de Frankrijkstraat, is iets buitgemaakt, namelijk de inhoud van een fooienpot. De politie stelt een onderzoek in. Daarbij verrichten technisch rechercheurs onder andere een sporenonderzoek.

Auteur: Leonie van Ooijen