Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (05/05/07)

TILBURG, 5 mei 2007

Eén dode en zeven gewonden na ernstig verkeersongeval

OISTERWIJK: Zaterdag 5 mei rond 08.30 uur vond op de kruising van de Oirschotsebaan en de Kollenburgsebaan een aanrijding plaats, waarbij in totaal acht mensen gewond raakten. Eén van is later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

De bestuurder van een busje voor personenvervoer, een 30-jarige Pool, reed vanaf de Kollenburgsebaan de Oirschotsebaan op en zag daarbij de bestuurder van een personenauto, een 46-jarige Pool, die op de Oirschotsebaan reed, over het hoofd. Beide voertuigen raakten door de aanrijding van de weg. De personenauto kwam op zn zijkant in een sloot terecht, de bus belandde op zn kop in een aspergeveld. In de personenauto zat behalve de bestuurder nog een 37-jarige Pool. Hij raakte niet gewond.
In de bus zaten in totaal zeven Polen (in leeftijd variërend van 27 tot 34 jaar), die allemaal gewond raakten. Twee van hen raakten zwaargewond, waarvan één kritiek. Dit slachtoffer, een 34-jarige Pool, is later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweken.

Politie en ambulancedienst rukten met groot materieel uit om hulp te kunnen verlenen aan de slachtoffers. Ook kwam het personeel van twee traumahelis ter plaatse om medische hulp te verlenen. De acht slachtoffers zijn naar diverse ziekenhuizen in de omgeving gebracht. Verkeersongevalanalisten van de politie proberen ter plaatse aan de hand van sporen de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.
De bestuurder van de bus wordt door de politie aangehouden als verdachte van het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop.

Winkeldief steelt boeken

TILBURG / DEN BOSCH: Personeel van een boekenwinkel in de Heuvelstraat heeft vrijdag 4 mei rond 15.10 uur een 43-jarige man uit Hilversum aangehouden. De man werd gecontroleerd, nadat bij het verlaten van de winkel het alarm was afgegaan. De man bleek geprobeerd te hebben diverse boeken weg te nemen. In totaal probeerde hij zeven boeken te stelen. Ook bleek hij in het bezit te zijn van drie boeken die hij bij een filiaal in Den Bosch had weggenomen. De man deed afstand van de tien boeken en bekende de winkeldiefstal. Hij kreeg na overleg met Justitie een boete van EUR 220,- opgelegd. Als hij deze boete niet betaalt, moet hij alsnog voor de rechter verschijnen.

Politie houdt verdachte beroving op heterdaad aan

TILBURG: De politie heeft in de nacht van vrijdag 4 mei op zaterdag 5 mei rond 03.15 uur op het NS Plein een 25-jarige Tilburger op heterdaad aangehouden op verdenking van beroving.
Een surveillerende politieman zag hoe een man op een fiets een wandelaar van achter naderde en in het voorbij rijden iets uit de hand van de wandelaar trok. Ter hoogte van de Lange Nieuwstraat kon de politieman de fietser tot stoppen dwingen. De fietser, een 25-jarige Tilburger, probeerde daarbij iets weg te gooien, naar later bleek een mobiele telefoon. Die bleek van het 31-jarige slachtoffer uit Tilburg te zijn.
De verdachte is in verzekering gesteld. Hij bekende de telefoon te hebben gestolen.

Horecamedewerker doet aangifte mishandeling

TILBURG: De politie doet onderzoek naar de mishandeling van een horecamedewerker van een gelegenheid aan de Heuvelring. De man werkte als beveiligingsmedewerker in de uitgaansgelegenheid en zag rond 02.15 uur hoe een hem onbekende man tegen een andere bezoeker aanliep en deze bezoeker vervolgens een kopstoot gaf. Toen de horecamedewerker daarop de verdachte beetpakte en richting uitgang wilde begeleiden, werd hij door een andere man met een glas en vervolgens met een vuist tegen het hoofd geslagen.
De horecamedewerker, een 38-jarige man uit Roermond, raakte dusdanig gewond aan zijn hoofd en gezicht, dat hij zich onder
doktersbehandeling heeft moeten stellen.
De politie hield korte tijd later in de Telegraafstraat een verdachte aan. Het betreft een 22-jarige Tilburger.

Politie houdt mannen aan na huiselijk geweld

TILBURG: Vrijdag 4 mei om 14.00 uur heeft de politie een 33-jarige Tilburger aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht die middag zijn 35-jarige ex-vrouw te hebben mishandeld. Dit zou zijn gebeurd in het bijzijn van hun 6-jarige dochter. De vrouw deed bij de politie aangifte tegen haar ex. Ze zou door de man bij de keel zijn gepakt en diverse malen zijn geslagen. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

TILBURG: In de nacht van vrijdag 4 mei op zaterdag 5 mei rond 01.30 uur hield de politie een 33-jarige Tilburger aan op verdenking van huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht kort na middernacht in hun woning zijn 22-jarige vriendin tegen haar hoofd te hebben geslagen. De vrouw deed hiervan aangifte. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Man aangehouden op verdenking van mishandeling

TILBURG: Onenigheid over spelende kinderen leidde vrijdag 4 mei rond 18.10 uur tot de aanhouding van een 34-jarige Tilburger. De man wordt ervan verdacht op de kruising van de St.
Josephdwarsstraat en de Hoogvensestraat een 50-jarige Tilburger te hebben geslagen. Daarbij raakte hij tevens diens 7-jarige zoon in het gezicht.
Aanleiding zou een incident zijn dat zich had afgespeeld tussen de zoon van het slachtoffer en een zoon van de vriendin van de verdachte.
De verdachte bekende geslagen te hebben. Tevens gaf hij aan dat de 50-jarige Tilburger de zoon van zijn vriendin zou hebben bedreigd. De politie zet het onderzoek voort. De verdachte is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Politie onderzoekt mishandeling

TILBURG: De politie onderzoekt een mishandeling, die in de nacht van vrijdag 4 mei op zaterdag 5 mei rond 02.40 uur heeft plaatsgevonden op het Piusplein. Daarbij liep een 17-jarige Tilburger een blauw oog op. De jongen verklaart zonder directe aanleiding te zijn geslagen door een 16-jarige jongen uit Oisterwijk en deed hiervan aangifte. De politie hield vervolgens de Oisterwijker aan, maar die verklaart op zijn beurt juist geslagen te zijn door de 17-jarige Tilburger. De politie zet het onderzoek voort. De Oisterwijker is na verhoor in vrijheid gesteld.

Auteur: Leonie van Ooijen