NOVA

05-05-2007

Aantal nertsfokkerijen, vijf jaar na Fortuyn, gegroeid Vijf jaar geleden wordt Pim Fortuyn vermoord door een man die zijn hele leven strijdt tegen het fokken van nertsen. Een bijna geslaagde strijd want een Kamermeerheid wil het fokken van nertsen verbieden. Maar dan valt het laatste paarse kabinet en neemt Fortuyn het op voor de nertsfokkers. Na de moord op Fortuyn wordt er nog één keer massaal actie gevoerd tegen een nertsfokker. En dan wordt het stil. Maar nu zijn de nertsfokkers terug bij af: vijf jaar later tekent zich opnieuw een meerderheid in de Tweede Kamer af om nertsfokken te verbieden.

Conferentie Recht op Terugkeer van Palestijnen in Europa Dries van Agt was vandaag aanwezig op de vijfde Palestijns-Europese Conferentie in Rotterdam. Een groot aantal genodigden kwam Nederland niet in omdat ze op de Europese terroristenlijst staan. Zoals de Palestijnse premier Haniyeh, die via een satellietverbinding een toespraak houdt. Van Agt spreekt wel live én met fikse teksten. NOVA volgde hem.

Onrust in Franse voorsteden verwacht
De Franse socialistische presidentskandidate Royal heeft gisteren gewaarschuwd dat een overwinning van haar rivaal Sarkozy kan leiden tot een golf van geweld in de Franse voorsteden. NOVA toog naar de Parijse voorstad Trappes, het episch centrum van de onrust destijds en sprak met buurtbewoners over wat zij verwachten van een nieuwe president.

Presentatie: Joost Karhof

(Onderwerpen onder voorbehoud)

Morgen: vijf jaar na Fortuyn
Zondag 6 mei is er een speciale uitzending van NOVA en de NOS: vijf jaar na Fortuyn.

Bank of America dagvaart ABM Amro

Nederland hoogste aantal beleidsambtenaren ter wereld

Ian Paisley premier van Noord-Ierland


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht