Lewis Black komt naar Nederland


Exclusief optreden in het Comedy Theater in de Nes

AMSTERDAM, 20070502 -- De bekende Amerikaanse comedian Lewis Black komt voor een exclusief optreden naar Nederland. Op 5 mei 2007, aanvang 20.30 uur, staat hij samen met John Bowman in het Comedy Theater in de Nes.

Lewis Black is in de USA uitgegroeid tot een megaster. Hij maakte een drietal HBO specials, is regelmatig gast bij Oprah Winfrey, deed in 2006 het jaarlijkse persgala van de president en was een van de vaste comedians van de Daily Show. Lewis komt graag naar Amsterdam waar hij in 1992 in de line-up van de allereerste New York Comedy Nights in het Nieuwe de la Mar Theater het fenomeen stand-up introduceerde.

Vooral door zijn politiek getinte materiaal was er begin jaren negentig in Amerika nog weinig belangstelling voor dit soort stand-up. Zoekend in zijn carrière bleef hij een tijdje in Amsterdam wonen net als filmregisseur Quentin Tarantino. Lewis gaf workshops en formeerde de eerste en tweede lichting van de Nederlandse stand-up formatie de Comedy Explosion (met o.a. Arie Koomen en Martijn Oosterhuis). Later heeft Lewis meerdere malen een bijdrage geleverd aan Nova. Met Lewis reist ook comedian John Bowman mee naar Amsterdam. John was eerder in Nederland te zien in de tweede editie van New York Comedy Nights.


reserveringsgegevens
Kaarten bestellen via internet www.comedytheater.nl (24 uur per dag zeven dagen per week), telefonisch via (020) 4 222 777 of aan de avondkassa in de Nes 110.





Comedy Theater in de Nes