Motoplus ONK wegraces Hengelo Gld.
Aanstaande weekend (5 en 6 mei) worden in Hengelo Gld de jaarlijkse ONK motorraces verreden. Dat houdt in dat alle toppers uit Nederland aanwezig zullen zijn. Dit jaar staan er maarliefst 7 klassen aan de start: 250 cc, Supersport, Superstock 600, Dutch Superbikes, Zijspannen, 3 landen cup en de International Classic Grand Prix. Deze laatste klasse is een klasse met oud GP coureurs op de 250 en 350cc tweetakt machines van weleer. Zo staat ook Eric Saul (Frankrijk) aan de start. Hij won in 1980 de 250cc GP van Monza. Naast Eric Saul en andere Franse coureurs komen de coureurs uit Engeland, Duitsland, België, Nederland en Brazilië. Een echt internationale klasse dus!

HAMOVE wil het publiek meer brengen dan alleen motorraces. Vandaar dat het voor het publiek van alles heeft georganiseerd.
Zo is er in de tent op het rennerskwartier op zaterdagavond een groot feest met live muziek. Kom je het hele weekend naar Hengelo en sta je op de gratis camping naast het rennerskwartier, dan mag een bezoek aan de tent niet ontbreken.
In de pauze is het de beurt aan de vierwielers. Zo komt Jan de Winkel in zijn rallywagen een demonstratie geven. Jan de Winkel rijdt het NK, EK en zelf wat wedstrijden om het WK rally. Verder zijn er Ferrari's in de baan en een oude racewagen uit de jaren 70.
Om de races goed te kunnen volgen zitten de beide speakers (Diederick de Vries en Wim de Ruiter) op verschillende punten langs het circuit. Zo blijft een ieder goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Voor diegene die op de hoofdtribune zit, wordt het commentaar van de speaker onderbouwd met beelden. Tegenover de hoofdtribune wordt namelijk een videowall geplaatst waarop beelden van de wedstrijd te zien zullen zijn.
De kleintjes worden ook niet vergeten. In het rennerskwartier wordt namelijk een springkussen, draaimolen en mini cross baan geplaatst. De kinderen mogen hier gratis gebruik van maken. Genoeg redenen dus om met het hele gezin naar Hengelo Gld te komen.
Kijk voor meer informatie op de website van de HAMOVE. www.hamove.nl

---- --