War Child


5 mei: muziek maakt je vrij

"Vandaag geef ik een stem aan al die kindsoldaten die niet gehoord kunnen worden", zei voormalig kindsoldaat Kon Kelei op het podium van de bevrijdingsfestivals in Assen, Groningen, Leeuwarden, Amsterdam en Haarlem. Samen met de hip hop band Opgezwolle trad hij op voor War Child en vroeg aandacht voor kindsoldaten. Wereldwijd worden 300.000 kinderen actief ingezet in oorlogen. Zij moeten vechten, landmijnen leggen, spioneren of worden als seksslavin ingezet. Sommigen zijn pas acht jaar oud. "Hen mogen we niet vergeten", aldus Kon Kelei. Zelf werd hij als 4 jarig kind meegenomen met het vrijheidsleger van Zuid-Soedan en opgeleid tot soldaat.

Muziek geeft kindsoldaten hun vrijheid terug
De boodschap die War Child dit jaar op 5 mei centraal stelt is: Muziek geeft kindsoldaten hun vrijheid terug. War Child investeert in deze vrijheid. Muziek is universeel, een taal die iedereen spreekt. Het verbroedert en helpt emoties te uiten. Kindsoldaten is hun vrijheid ontnomen. War Child helpt ex-kindsoldaten om te gaan met hun oorlogservaringen en creeert kansen voor de toekomst. Hierbij staat de kracht van muziek centraal.

Ervaar zelf de kracht van muziek
Naast de optredens van Opgezwolle en Kon Kelei konden bezoekers ervaren wat de kracht van muziek was met de War Child Peace of Mind Experience. Hierbij kreeg je door een koptelefoon muziek, opdrachten en informatie te horen.

Sta jij op de foto voor War Child?
Bekijk je foto zondagmiddag 6 mei vanaf 14 uur op http://www.clickshots.nl/splash/warchild-bevrijdingsfestival2007

Klik hier voor meer informatie over kindsoldaten Zie het origineel


Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft vier samenwerkingspartners, die vanuit hun eigen internationale invalshoek aan vrijheid werken, bouwen, er in investeren en de vrijheid bewaken. Op 5 mei, op de Bevrijdingsfestivals, staan Vluchtelingen Werk Nederland, Mensen in Nood/Cordaid, War Child en Amnesty International samen met de Ambassadeurs van de Vrijheid stil bij het feit dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Vrijheid maak je met elkaar!


War Child | Singel 118 | 1001 EA | Amsterdam | Giro 6366 |