Provincie Zeeland

06-04-2007 - 1ste Zeeuwse Fietsdag plaats in Stelleplas te Heinkeszand


1ste Zeeuwse Fietsdag plaats in Stelleplas te Heinkeszand

In het kader van 'Mei Nationale Fietsmaand' vindt op zondag 6 mei 2007de eerste Zeeuwse Fietsdag bij Stelleplas te Heinkenszand plaats.

Samenwerking

In samenwerking met Fietsen Scoort (Cos Zeeland), De Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU), het Routebureau, het NBTC, Veilig Verkeer Nederland en SportZeeland organiseert het programmabureau Tijd voor Gezonde Actie op 6 mei een groots fietsspektakel. Ook de Zeeuwse wielerverenigingen Theo Middelkamp en Team X-Treme verlenen hun medewerking.

Wat is er tijdens de Zeeuwse Fietsdag op 6 mei te doen?

Vanuit Heinkenszand kunnen drie fietsroutes van respectievelijk 110, 70 en 30 km worden gereden. Inschrijven voor de lange toertochten kan vanaf 09.00 uur. Voor de 30 km tocht kan tot 13.00 uur worden ingeschreven. Bij de start en finish bij Stelleplas wordt een evenemententerrein ingericht met diverse activiteiten zoals een Mountainbike clinic, een GPS-route, diverse stands met activiteiten in het kader van fiets en verkeersveiligheid, recreatief fietsen in Zeeland, demonstraties van fietskleding, fietsboeken, fietsvakanties en fietssport.

Om 10.00 uur wordt de 1ste Zeeuwse Fietsdag officieel geopend door de heer mr. drs. A.J.G. Poppelaars, gedeputeerde van Verkeer & Vervoer van de Provincie Zeeland.

Om zeker te zijn van een plaats bij de beide clinics dienen deelnemers zich voor zondag 6 mei in te schrijven via www.zeeuwsefietsdag.nl. De bijdrage voor deelname bedraagt EUR 5,00 per persoon. Er zijn mountainbikes aanwezig en er zijn ook fietsen te huur voor degenen die niet met de fiets naar Stelleplas kunnen komen.

De Zeeuwse Fietsdag is voor jong en oud, sportieve en recreatieve fietsers.
Deelnemers van de 1ste Zeeuwse Fietsdag krijgen een luxe set routekaarten van het fietsknooppuntennetwerk (FIKS) Zeeland t.w.v. EUR 25,00 en maken daarnaast kans op allerhande andere leuke prijzen.

De Zeeuwse Fietsdag moet een jaarlijks terugkerend evenement worden en wordt als vaste activiteit opgenomen binnen het programma van Tijd voor Gezonde Actie.
Tijd voor Gezonde Actie (TvGA) is een initiatief is van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland en het Zeeuws Coördinatiepunt Fiets. De doelstelling van TvGA is vaker veilig fietsen. Ook het project Fietsen Scoort, uitgevoerd door Cos Zeeland heeft als doelstelling het fietsen te stimuleren. In eerste instantie beperkte het project zich op 'fietsen naar je werk' met ingang van dit jaar richt Fietsten Scoort zich ook op het stimuleren van fietsen als vrije tijdsbesteding.

6 april 2007, H.F.M. (Annick) Creemers , 0118-631361, 56/07