Gemeente Nijmegen

persinformatie

Datum Nummer persbericht
1 mei 2007 070501R

Voetbalspektakel op de Mariënburg

Op de koopzondag van 6 mei opent wethouder Depla om 13.00 uur een pannatoernooi op de Mariënburg. In het hart van de stad spelen de beste straatvoetballers van Nederland demonstratiewedstrijden. Iedereen vanaf zes jaar kan zich ter plekke inschrijven om gratis mee te spelen.

Bij de demonstratiewedstrijden geven twee topspelers uit het volgende rijtje zondag acte de presence: Jermaine Vanenburg, Wasi, Adilson, Pinto en Djuric. Verder kunnen kinderen vanaf zes jaar en volwassenen zich ter plekke inschrijven om gratis mee te spelen in het pannatoernooi met wedstrijdjes in de categorieën '6-8 jaar', '9-12 jaar' en 'vanaf 13 jaar'. Ervaring is niet nodig. De nieuwste pannatricks en trends worden vertoond en er zijn prijzen te winnen zoals toegangskaartjes voor de EK Onder 21-wedstrijden in Nijmegen, straatvoetballen en panna-DVD's. Het toernooi duurt van 13.00 tot 16.00 uur.

In de aanloop naar het UEFA EK voetbal Onder 21, dat in juni in Nijmegen wordt gespeeld, organiseert de stad allerlei sportieve activiteiten. Dit pannatoernooi op 6 mei wordt georganiseerd in samenwerking met Panna Events. Het EK Onder 21 is een van de evenementen in het jaar Gezonde Stad Nijmegen '07. Onder het motto 'gezondheid is denken en vooral ook doen' vinden er in Nijmegen dit jaar bijzondere activiteiten plaats op het gebied van kennis, innovatie, sport en bewust leven.

Panna is een populaire straatvoetbalstijl, die overal ter wereld en door iedereen wordt gespeeld. Grote voorbeelden zijn de voetballers die hun talenten op straat hebben ontwikkeld, zoals Edgar Davids, Ronaldinho en Johan Cruijff.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Persvoorlichting, doorkiesnummer 2380. Meer informatie is ook te vinden op www.nijmegen.nl/ek.