FNV in gesprek met politiek over AOW-gat


02.05.2007 / 14:12 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Fnv

Fnv

Uitnodiging

FNV in gesprek met politiek over AOW-gat

Veel etnische minderheden zijn op latere leeftijd naar Nederland gekomen en hebben na hun 65e een AOW-gat. Dat is een onrecht dat alle bevolkingsgroepen aangaat en dringend om een oplossing vraagt, vindt de FNV. Reden voor de grootste vakcentrale van Nederland om dit thema aan orde te stellen in een reeks van 50 bijeenkomsten in de Randstad.

Eerder dit jaar presenteerde voorzitter Agens Jongerius tijdens een bijeenkomst in Amsterdam al een reeks voorstellen om dit probleem aan te pakken zoals opbouw van volledige AOW in 40 jaar in plaats van de huidige 50 en betere mogelijkheden om belastingvrij te sparen voor een toekomstig AOW-tekort.

Tijdens een bijeenkomst op 6 mei in Den Haag gaat de FNV in gesprek met de lokale politiek, belangengroepen en de sociale verzekeringsbank.

De bijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met de organisaties van minderheden. In dit geval zijn dat de Coördinatiegroep AOW SurNeds en het Surinaamse Inspraak Orgaan.

Woensdag 9 mei vindt nog een bijeenkomst plaats in Rotterdam. Die gaat ook over het AOW-gat. Later volgt nog een bijeenkomst ove4 de AOW voor de Joods-Marrokaanse gemeenschap in Amsterdam (onder voorbehoud)

Programma:

Opening door de dagvoorzitter Humphrey Rijssel
Welkomstwoord door dominee L. Schakwijk
Namens de coördinatiegroep Iwan leeuwin
Filmfragment en presentatie voorstellen FNV
Paneldiscussie: De praktische uitvoering van de AOW en één uitkeringsloket en Hoe krijgen we een snelle oplossing voor het AOW-gat en wat hebben FNV en Tweede Kamerleden in Amsterdam beloofd. Deelnemers zijn o.a. Lorette Anders (FNV), Edgar Nijmans (Coördinatiegroep), Martin Winter (Surinaams Inspraak Orgaan) Henk Kool, wethouder sociale zaken Den Haag, Sociale Verzekeringsbank, en politieke partijen (SP, CDA, PvdA, GroenLinks VVD)

Zondag 6 mei
13.00 - 17.00 uur
Kerkgebouw E.B.G., Den Haag
Chasséstraat 1
2518 RV Den Haag