Ingezonden persbericht


Tweede kaartje gratis

Swingende Steve Mariat in de Agora

Altijd al willen kennismaken met Afro-Surinaamse muziek? Grijp dan nu uw kans en bezoek op zondag 6 mei om 15.00 uur een geweldig optreden van Steve Mariat. Mis hem niet, want het tweede kaartje is gratis!

Geen kleine en grote wasjes, maar een optreden met prachtige Afro-Surinaamse muziek van de gelijknamige CD als uitgangspunt. In 'Parimaribo' zingt en vertelt Steve Mariat over zijn vertrek uit Suriname als jonge volwassene; de cultuurverschillen die hij in Nederland ontdekte, zijn eerste zoen van een 'bakra' (Nederlandse), zijn lievelingsgerecht en grote liefde(s). Een muzikale brug tussen goede herinneringen van ver en een realiteitsbesef van het hier en nu; een mengeling van nostalgie, romantiek, kaseko-swing met een knipoog naar de jazz. De teksten zijn van Guus Pengel (o.a. tekstschrijver van Jörgen Raymann); de arrangementen grotendeels van Steve zelf. Samen met vier internationale en kleurrijke musici is het een theatermiddag vol passie, levendigheid, flair en vrolijkheid.

Op 3-jarige leeftijd maakte Steve Mariat, geboren in Paramaribo, zijn eerste deuntjes. Zijn muzikale ouders ontdekten al gauw dat hij een bijzonder talent had. Toen Steve 8 jaar oud was, kreeg hij de oude gitaar van zijn vader en leerde hij zijn eerste drie akkoorden. Steve ontwikkelde zijn talenten autodidactisch, zowel vocaal, op gitaar als compositorisch. Op 20- jarige leeftijd waagde hij een sprong door mee te doen aan een groot landelijk 'songwriter' competitie. Dat succes was het begin van een reeks ontwikkelingen in zijn muzikale carrière. Hij groeide uit tot een bekendheid in eigen land en wordt vandaag de dag nog altijd gerespecteerd door zijn collega's in zowel Suriname als in Nederland.


---

Kaarten voor deze voorstelling in de Agora zijn alleen te verkrijgen bij de theaterkassa aan de Agorabaan 12 op ma t/m za van 11.00 - 15.00 uur. Of telefonisch te reserveren op 0320 - 239239 en te koop aan de zaal vanaf een uur voor aanvang.


---- --