Nederlandse Moslim Omroep

PERSBERICHT Hilversum, 03 mei 2007

De Nederlandse rechtspraktijk neigt naar discriminatie. Dit stelt Bart Nooitgedagt, advocaat van moslimjongeren die van terroristische activiteiten verdacht worden.

"In Nederland ondermijnt de overheid de fundamenten van de rechtsstaat."

Komende zondag gaat het NMO-jongerenprogramma Meetingpoint over radicaliserende moslimjongeren. Wie zijn zij, in hoeverre worden zij gesteund door het thuisfront? En vooral: in hoeverre wordt hen door de Nederlandse rechtsstaat recht gedaan? Advocaat Bart Nooitgedagt doet in Meetingpoint een boekje open over de Nederlandse rechtstaat. Normen voor terroristische activiteiten worden, aldus Nooitgedagt, onredelijk aangescherpt door een overheid die nog uitsluitend oog lijkt te hebben voor een radicaliserende islam.

In het programma aandacht voor een cliënte van Nooitgedagt, de 24-jarige Bouchra El H. uit Zutphen. In een Britse cel wacht Bouchra haar proces af dat komende 23 mei zal beginnen.

Tevens ontvangt Meetingpoint-presentator Abdellah Dami de schrijfsters Marije Veerman en Sanne Groot Koerkamp van het boek Het slapende Leger. Is hun portrettering van de betrokken moslimjongeren eerlijk geweest? Hoe ervaart het jongerenpanel van Meetingpoint hun undercoveracties?

De NMO sluit de uitzending af met een aflevering van De Schone Namen van Allah.

Ook dit weekend: Leven in Vrijheid. Een bevrijdingsspecial over vrijheid in Nederland. Zaterdag 05 mei 2007 van 17.10 tot 18.00 uur op Nederland 2.

Meetingpoint

Uitzending: zondag 06 mei 2007 om 12.00 uur op Nederland 2 Herhaling: zaterdag 12 mei 2007 om 10.30 uur op Nederland 2