TROS

Afdeling Marketing & Communicatie

Hilversum, 03-05-2007

Radio

TROS KAMERBREED

Uitzending zaterdag 5 mei

Radio 1 - 11.04 uur

Kamerbreed over pim fortuyn


StoneSansZondag 6 mei
is het vijf jaar geleden dat Pim Fortuyn werd vermoord. TROS KAMERBREED staat daarom zaterdag 5 mei in het teken van de betekenis van Fortuyn voor de Nederlandse politiek en samenleving.

Hij veroorzaakte in maart 2002 in Rotterdam een politieke aardverschuiving: zijn partij, Leefbaar Rotterdam, werd in een klap de grootste partij. De PvdA, die tientallen jaren aan de macht was geweest in de havenstad, moest een groot verlies incasseren.

Fortuyn werd vlak voor de parlementsverkiezingen, twee maanden later, vermoord. Toch gingen de verkiezingen door en de LPF kwam met 26 zetels in de Tweede Kamer. Vijf jaar later is er van de partij niets meer over.

Maar hoe zit het met de ideeën van Pim Fortuyn; hebben die weerklank gevonden in Nederland? Zijn politici beter gaan luisteren? Worden de problemen van de burgers serieuzer genomen? Hoe staat het met de integratie in Nederland?

Over deze onderwerpen praten Kees Boonman en Margriet Vroomans met drie gasten: met Ronald Sörensen, fractievoorzitter en partijleider van Leefbaar Rotterdam; met Mat Herben, oud-fractievoorzitter van de LPF en met Ahmed Marcouch, voorzitter van de Amsterdamse deelraad Slotervaart en lid van de PvdA.

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman.

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl




TROS