Gemeente Alkmaar


400 jaar Alkmaarder Hout:
Vroege vogel-wandeling op zondag 6 mei

Wie het 'early-bird'-gevoel wil meemaken, kan zich opgeven voor een wandeling door de Alkmaarder Hout. De wandeling op 6 mei wordt georganiseerd door de KNNV regio Alkmaar, de Vogelwerkgroep en ANIMO.

Om de natuur en de vogels te zien en horen ontwaken moeten de wandelaars vroeg uit de veren. De wandeling start namelijk om 07.00 uur bij de poort van de Algemene Begraafplaats aan de Westerweg. Aan het eind van de excursie (rond 09.00 uur) krijgen de deelnemers een kopje koffie aangeboden bij restaurant 'De Hertenkamp'.

Ervaren gidsen
In de Alkmaarder Hout zijn groene spechten, holenduiven en sperwers te vinden, maar de meeste mensen hebben deze vogels nog nooit gezien. Een ervaren gids neemt de wandelaars mee op pad. Op vragen als: Wat is het verschil tussen een boomklever en boomkruiper? Welke vogel zingt mooier, een merel of zanglijster?, geeft de gids een antwoord. En over alle soorten is wel iets bijzonders te vertellen. Dus, luister, kijk en ervaar!

Warme kleding

De organisatoren raden aan om iets warms aan te trekken tijdens de wandeling. Het is vaak nog koel in de vroege ochtend. En vergeet vooral niet om een verrekijker mee te nemen! Opgeven voor de vroege vogel-wandeling kan bij Rutger Polder via r.polder1@hetnet.nl of op telefoon (072) 511 9939 (dagelijks tussen 18.00 en 20.00 uur).

Met vriendelijke groet,

Chantal Kolleman
afdeling Communicatie
072-5488986