Ingezonden persbericht

----------

donderdag 3 mei 2007

HIPHOP in WaterFront
Met What's da Flavor?!, U-niq, Winne, The Procussions (USA), Spin The Mic en Kubus & BangBang!

Zondag 6 mei
What's da Flavor?!
What's da Flavor?! pakt deze maand weer uit met GMB! Soulfull, rauwe street rap van 1 van de betere MC's van Rotterdam/Nederland/Europa?!?! Jij mag het zeggen, dus kom dat zowieso checken.
Naast GMB hebben we nog een welbekende Rotterdamse MC uit 1 van de bekendste buurten uit Rotterdam: RMB uit Spangen! De UpNext wordt deze keer verzorgt door MC SIN. Hij zal zich representen door middel van een drie-track-showcase!
De avond zal gehost worden door Concrete en de muziek zal verzorgd worden door Code Red. De eerste show zal om 20.00 uur beginnen.
Nieuw dit jaar en we gonna make it famous is de WDF?! Open mic session en ook deze zondag kan die mic weer geript worden door de MC's uit de zaal.

Datum: zondag 6 mei 2007
Deur open: 19:00
Toegang: ¤ 3,99
Locatie: WaterFront
Meer info: www.waterfront.nl / www.myspace.com/whatsdaflavor

Donderdag 10 mei
Uniq + Winne
U-niq begint op zijn dertiende jaar, onder invloed van Amerikaanse mc's als Kool G Rap, Big Daddy Kane en Rakim, in het Engels te rappen. Op zijn vijftiende wint hij een Rotterdamse talentenjacht en vanaf dat moment gaat het bergopwaarts met hem. In de jaren die volgen groeit hij uit tot één van de hoofdrolspelers in de underground-scene en werkt hij samen met Amerikaanse rappers zoals NAS en Guru en met de Jamaicaande artiest Red Rat. Na het Engelstalige werk op zijn debuutplaat Married To Music (1999), diverse bijdrages met Committee Gunmen en het allstar-team The Most Official presenteert U-niq in maart 2006 zijn album "Rotterdam" waarin hij voor het eerst in het Nederlands rapt. Met dit album heeft U-Niq een nieuw hoofdstuk ingeluid van de florissante hiphopstad Rotterdam.
Winne, een veelbelovende act uit Rotterdam, komt in de nazomer van 2005 uit het niets opduiken met de track Top 3 MC, die op het web verschijnt. Zonder enige promotie en zonder album werkt hij zich in de spotlights en benut hij zijn raptalent meer en meer. Op het onlangs uitgebrachte album van U-niq is ook Winne twee keer te beluisteren. Een talent, waar we maar beter aan kunnen wennen omdat hij niet meer weg te denken zal zijn uit de Nederlandse hiphopscene!

Datum: donderdag 10 mei 2007
Deur open: 20:00
Toegang: ¤ 9,-
Locatie: WaterFront
Meer info: www.waterfront.nl / www.myspace.com/winne1

Vrijdag 11 mei
The Procussions (USA)
Deze driemansformatie, bestaande uit producer Stro en de MC's J. Medeiros en Rez, is van oorsprong afkomstig uit Colorado, maar tegenwoordig verblijven ze in Los Angeles.
The Procussions is geen standaard HipHop-act. Ze combineren jazzy, funky vibes met sloppy beats, doordachte lyrics en knalharde rockgitaren en de rijmstijl is soepel en vlot; de flows lopen als een trein over de beats. De muziek is het ene moment ingetogen en rustig, op het andere momenten juist uitgelaten en energiek. Daarnaast laten ze hun religieuze achtergrond doorschijnen met vrij spiritueel ingestelde teksten die makkelijk in het gehoor liggen, maar bij nadere beluistering zeer complex zijn.
The Procussions' boodschap van onvoorwaardelijke liefde, hun eeuwig durende honger om muzikale stereotypen met de grond gelijk te maken en duidelijke overtuiging om 100% zichzelf te blijven, maken de luisteraar duidelijk waar hun prioriteiten liggen. Ze hebben een intense focus op de drums om dicht bij de naam The Procussions te blijven en geloven dat de percussie het hart en de stuwende kracht van de HipHop is.
Met het album "5 Sparrows For 2 Cent" op Rawkus Records, verschijnt alweer het derde album. Het is een band uit een klein stadje met een grote mond en een nog groter hart!

Datum: vrijdag 11 mei 2007
Deur open: 20:00
Toegang: ¤ 8,-
Locatie: WaterFront
Meer info: www.waterfront.nl / www.myspace.com/theprocussions

Zaterdag 26 mei
Spin the Mic
Met o.a. Jawat
SPIN THE MIC is een Nederlandstalige rap en beatbox wedstrijd waar 16 MC's en 8 beatboxers zowel mannelijk als vrouwelijk, hun rap en beatbox kunsten kunnen tonen. Verdeeld in twee categorieën, namelijk rap en beatbox, nemen de deelnemers het tegen elkaar op. De MC'ers freestylen in het Nederlands en de jury maakt telkens de keuze uit beste, totdat de winnaar overblijft. De deelnemers worden muzikaal bijgestaan door DJ Cutnice. Op dezelfde wijze zullen de beatboxers tegen elkaar strijden. Na de spannende battles sluit de rapper Jawat de avond in stijl af. Binnenkort volgt meer informatie over het programma en de deelnemers. Deelnemers kunnen zich inschrijven via www.spinthemic.com

Datum: zaterdag 26 mei 2007
Deur open: 20:00
Toegang: ¤ 3,-
Locatie: WaterFront
Meer info: www.waterfront.nl / www.spinthemic.com

Donderdag 31 mei
KUBUS + BANG BANG (UK)
De samenwerking tussen de Zwolse producer Kubus en de Britse, maar ondertussen in Amsterdam wonende, vocalist BangBang is één van de meest opmerkelijke ontmoetingen in de Nederlandse HipHop tot nu toe en "Learning Curve" is daar het meer dan geslaagde resultaat van. Op dit album worden de teksten van BangBang gecombineerd met de gevarieerde beats en sounds van Kubus. Kubus is de enige beatsmaker die op kan scheppen over het feit dat hij een pionier is in het creëren van de "Nederlandse HipHop". BangBang's achtergrond ligt in 'London City Speak', dat ontworpen is om ervoor te zorgen dat undercoveragenten niet weten wat er gezegd wordt. Met de samenwerking zijn de creatieve deuren definitief geopend, wat nog dit jaar een tweede album moet gaan opleveren!

Datum: donderdag 31 mei 2007
Deur open: 20:00
Toegang: ¤ 9,-
Locatie: WaterFront
Meer info: www.waterfront.nl / www.myspace.com/kubusbangbang

----------
voor de redactie
Voor meer informatie en of rechtenvrij beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie.

Valesca Mulder (hoofd communicatie)
publi@waterfront.nl / 010-2010980
aanwezig op: di/ wo /do

Els van der Vorm (medewerker communicatie)
publi2@waterfront.nl
aanwezig op: di / do

----------