Politie Haaglanden

persberichten 6 mei 2007

Haaglanden, 06-05-2007

Politie zoekt getuigen doorrijden na ernstig ongeval

Den Haag Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een aanrijding op dinsdag 1 mei om 09.40 uur. Een 34-jarige bestuurster van een snorfiets uit Den Haag reed over de Troelstrakade in de richting van de Hadewychstraat. Op dat moment kwam er vanuit tegenovergestelde richting een blauwkleurige personenauto die voor de snorfietster langs linksaf de Hadewychstraat inreed. Hierbij verleende de automobilist geen vrije doorgang aan de vrouw en schampte haar waarna zij vervolgens tegen een parkeerpaaltje reed en ten val kwam. De vrouw raakte zwaar gewond (diverse beenbreuken) en werd vervoerd naar een ziekenhuis. De bestuurder van de blauwe auto is na de aanrijding doorgereden zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Op de plaats van de aanrijding trof de politie de letter G aan. De kans bestaat dat deze letter afkomstig is van het kenteken van de blauwe personenauto. Verdere gegevens zijn niet bekend. Heeft u informatie die de politie helpt bij het opsporen van de bestuurder? Belt u dan met Bureau Verkeer via 0900-8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan via 0800-7000.

Roemenen op inbrekerspad

Den Haag De politie hield zaterdag 5 mei om 00:20 uur nabij de jachthaven aan de Uranisstraat twee Roemenen (22 en 24 jaar) aan. Beiden mannen hadden enkele jachten opengebroken en daaruit enkele goederen weggenomen. Dankzij enkele oplettende beveiligers werden zij betrapt op het moment dat zij over het hek klommen. Beide verdachten worden dinsdag 8 mei voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Wildplasser onder invloed

Den Haag Een 42-jarige inwoonster uit Den Haag werd vrijdag 4 mei om 19.15 uur aangehouden. De vrouw leegde eerst haar blaas in een portiek aan de Rijswijkseweg en stapte hierna in een auto en reed weg. Politieagenten die de melding van de wildplassende vrouw hadden ontvangen wisten haar op de Neherkade staande te houden. Hoewel de vrouw verklaarde slechts twee glazen wijn op te hebben blies zij 680 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Zij kreeg een proces-verbaal en haar rijbewijs werd ingevorderd. Sexy verdachten

Den Haag Twee Hagenaars (41 en 45 jaar) werden vrijdag 4 mei om 19.45 uur aangehouden bij een schoenenwinkel aan het Spui. Het stel, man en vrouw, werden op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal. Aan het bureau bleek dat beiden een tas vol met sexy lingerie in bezit hadden. Een aannemelijke verklaring konden beiden niet geven. Uit onderzoek bleek dat de sexy setjes waren weggenomen bij een naburige zaak in lingerie. Beiden kregen een proces-verbaal wegens diefstal en de lingerie ging retour eigenaar.

Verdachte ontsnapt en loopt tegen auto

Den Haag Een 23-jarige verdachte werd vrijdag 4 mei om 20.00 uur betrapt bij een diefstal in een bar aan de Herengracht. De man trachtte aan zijn aanhouding te ontkomen en rende snel de weg op. Hierbij werd hij geraakt door een aankomende personenauto, bestuurd door een 33-jarige Hagenaar. De man kon hierna alsnog door het barpersoneel worden aangehouden en werd overgedragen aan de politie. Hij raakte niet gewond.

Politie zoekt getuigen taxiroof

Den Haag Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een straatroof op zaterdag 5 mei om 16.35 uur. Een 46-jarige taxichauffeur werd op de Hobbemastraat beroofd door zijn passagier die er met zijn geld en gsm vandoor ging. Op het moment dat de diefstal plaats vond en de chauffeur dit trachtte te beletten, stopte de bestuurder van een bestelbusje die de taxichauffeur en de verdachte uit elkaar trok, waarna de dader wegrende. De bestuurder van dit busje is hierna weggereden. De politie komt graag in contact met deze nog onbekende bestuurder. Heeft u informatie die de politie helpt bij het opsporen van de verdachte en of de bestuurder? Belt u dan met Bureau Hoefkade via 0900-8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan via 0800-7000.

Man biedt nepsieraden te koop aan

Den Haag Een 31-jarige Belg werd vrijdag 4 mei om 21.00 uur aangehouden in de Geleenstraat. De man trachtte aan enkele prostituees gouden sieraden te verkopen. De dames vertrouwden het niet en waarschuwden enkele surveillerende politieagenten. Die spraken de man aan, waarna bleek dat hij circa 25 armbanden en kettingen in zijn bezit had. De gouden sieraden waren echter nep. De Belg kreeg een proces-verbaal wegens oplichting.

Grote ravage na aanrijding

Den Haag - Een 41-jarige Hagenaar veroorzaakte vrijdag 4 mei om 19.20 uur op de Neherkade een enorme ravage. De man botste ter hoogte van het Leegwaterplein met vermoedelijk zeer hoge snelheid op een geparkeerde personenauto . Door de klap werden zes geparkeerde personenautos zwaar beschadigd. De bestuurder werd met nekklachten uit het voertuig geknipt en vervoerd naar een ziekenhuis. In het ziekenhuis werd van de man een bloedproef afgenomen.

Politie zoekt getuigen overval

Den Haag Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een overval op een winkel aan de Strandweg. Een 42-jarige Hagenaar werd vrijdag 4 mei om 17.00 uur in zijn winkel overvallen door een man die hem met een mes bedreigde. Nadat de man een geldbedrag had weggepakt, verliet hij de winkel in onbekende richting. Het signalement van de man: Blank, 1.75 - 1.80 m lang, 25 tot 30 jaar oud, zwart kort vettig haar (niet opgeschoren). De man sprak met een Zuid-Limburgs accent en droeg een rode boerenzakdoek op zijn hoofd. Heeft u informatie die de politie helpt bij het opsporen van de verdachte? Belt u dan met Bureau Scheveningen via 0900-8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan via 0800-7000.

Hennepkwekerij in woning aangetroffen

Den Haag In een woning aan de Van Maerlantlaan werd op zondag 6 mei om
01.05 uur een hennepkwekerij aangetroffen. De politie was naar het adres gezonden voor wateroverlast en trof binnen een kwekerij aan. De kwekerij is ontmanteld en in beslag genomen. In totaal trof men 100 planten aan. Er bleek ook met de elektriciteit geknoeid te zijn en ook is er sprake van misbruik van het gas.

Man aangehouden na mishandeling

Delft Een 40-jarige man uit Delft is op zondag 6 mei omstreeks 02.30 uur in een discotheek aan de Burgwal aangehouden. Hij wordt er van verdacht een medewerker van die disco te hebben mishandeld. De politie doet onderzoek naar de juiste toedracht.

Fietser gewond na aanrijding

Den Haag Een 52-jarige man uit Katwijk raakte vrijdag 4 mei omstreeks 09.00 uur gewond na een aanrijding op de Gevers Deijnootweg nabij de Wassenaarsestraat.

Hij reed op zijn fiets op het fietspad van de Gevers Deijnootweg in de richting van de Jurriaan Kokstraat. Uit de Wassenaarsestraat kwam een auto die werd bestuurd door een 54 jarige Haagse. Deze heeft vermoedelijk de fietser niet zien rijden en reed hem aan in de flank. De fietser kwam ten val en liep een hoofdwond op. Hij is vervoerd naar het Westeinde ziekenhuis.

Onder invloed op de brommer

Den Haag Een 26-jarige Hagenaar werd op zondag 6 mei omstreeks 04.20 uur met zijn bromfiets gecontroleerd op de Gevers Deijnootweg. De man bleek zonder helm te rijden en tijdens de controle werd ook geconstateerd dat hij onder invloed van drank reed. Hij moest blazen en werd aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Aldaar moest hij nogmaals blazen en blies hij 775 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij krijgt een proces-verbaal voor rijden onder invloed.

Hennepkwekerij in woning

Den Haag In een woning aan de Loosduinseweg troffen agenten op zaterdag 5 mei omstreeks 17.00 uur een Hennepkwekerij aan. In de woning werden 78 planten aangetroffen en voorwerpen die nodig waren voor de groei van de planten. Alles is in beslag genomen en de woning werd weer afgesloten. Naar de huurder van de woning wordt nog onderzoek gedaan.

Geen verlichting; 119 dagen zitten

Leidschendam - Voorburg - Agenten zagen tijdens hun surveillance op vrijdag 4 mei rond 21.45 uur een auto zonder verlichting op de Burgemeester Banninglaan. Bij controle van de persoonsgegevens van de bestuurster, bleek dat zij gesignaleerd stond om nog een straf van 119 dagen uit te zitten in verband met in- en uitvoer van verdovende middelen. De agenten hielden daarop de 35-jarige vrouw uit Den Haag aan en brachten haar over naar het politiebureau.

Openstaande boetes betalen

Rijswijk Een 27-jarige man uit Den Haag bleek tijdens een controle op zondag 6 mei om 04.00 uur op de Sir Winston Churchillaan nog 5 openstaande boetes te hebben. De man is aangehouden en heeft later de boetes voor een totaal bedrag van 600, 02 Euro alsnog voldaan.

Een 47-jarige Hagenaar werd op zondag 6 mei om 00.40 uur op de Strandweg in Den Haag gecontroleerd en bleek nog elf boetes te hebben staan. Hij is aangehouden en op bureau bleek dat hij van de elf er acht onherroepelijk moest betalen. Hij heeft 650,64 euro op het bureau voldaan. De drie andere vonnissen heeft hij betekend.

Te hard, te veel op en te snel weer achter het stuur

Rijswijk - Een 25-jarige Hagenaar reed zaterdag 5 mei om 01.45 uur met te hoge snelheid over de Huis te Landelaan. Agenten klokten de man op een gecorrigeerde snelheid van 73 km/uur. Ze lieten de man ook een blaastest afleggen, waaruit bleek dat hij te veel gedronken had. De man werd aangehouden en op het politiebureau blies hij 305 ugl. De Hagenaar kreeg twee processen-verbaal en een tijdelijk rijverbod. Agenten zagen hem echter een uur later doodleuk weer rijden op de kruising van de Huis te Landelaan en de Generaal Spoorlaan. Daarop werd hij voor de tweede keer die nacht aangehouden om nóg een proces-verbaal in ontvangst te kunnen nemen.

Drie mannen aangehouden na vernieling

Wateringen ( Westland) Drie mannen in de leeftijd van 32 en 33 jaar zijn op zaterdag 5 mei om 23.55 uur in een Shoarmazaak in de Herenstraat aangehouden. Deze mannen worden er van verdacht kort daarvoor een Abri op het Plein te hebben vernield. Een politieagent in zijn vrije tijd had de mannen gezien en was ze gevolgd en kon zijn collegas informeren.

Diefstal brandstof

Kwintsheul(Westland) Een 38-jarige vrachtwagenchauffeur uit Letland werd op zondag 6 mei om 01.30 uur op de Bovendijk betrapt toen hij diesel uit een vrachtauto aan het overhevelen was in jerrycans. De man had zijn vrachtwagen tussen andere vrachtwagens geparkeerd en was aan de slag gegaan. Een andere vrachtwagenchauffeur zag dit en wilde ingrijpen. Hij kreeg echter een duw van de dieseldief die er vandoor ging. Hij werd later liggend onder een geparkeerde vrachtwagen aangetroffen en is aangehouden door buurtpreventie.

Dronken bromfietser veroorzaakt botsing

Naaldwijk - Een 16-jarige jongen uit Naaldwijk negeerde vrijdag 4 mei rond 19.30 uur op de Burgemeester Elsenweg een verkeerslicht dat op rood stond. Daardoor ontstond een botsing met een personenauto, waarbij gelukkig niemand gewond raakte. Wel hadden auto en brommer behoorlijke schade. Beide bestuurders moesten blazen, waarna bleek dat de 16-jarige jongen te veel gedronken had. Daarbij was hij ook nog eens niet in het bezit van een bromfietscertificaat. De jongen werd aangehouden en blies op het politiebureau 350 ugl. Hij kreeg twee processen-verbaal.

Dieven brommobiel op heterdaad betrapt

Delft - Een getuige meldde zaterdag 5 mei om 02.30 uur dat twee jongens op de Agatha van Leidenlaan bezig waren een brommobiel te stelen. Agenten die in de buurt waren gingen te voet het Herenpad op, waarop een jongen direct rechtsomkeert maakte en er vandoor ging toen hij de agenten zag. Het uiterlijk van de jongen kwam overeen met het signalement dat de getuige had opgegeven en na een korte achtervolging hielden de agenten een 16-jarige jongen uit Delft op het Bauxietpad aan. Na verhoor kwam ook de naam van de mededader boven water. Deze 18-jarige Delftenaar kwam zelf naar het bureau en werd daar aangehouden. De brommobiel had behoorlijk wat schade: een ruit was ingeslagen, het contactslot was eruit en de bedrading onder het stuur was doorverbonden. De jongens zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Fietsengooiers

Delft - De politie reageerde zaterdag 5 mei rond 3.30 uur op een melding van vernieling van fietsen. Getuigen hadden gezien hoe twee personen fietsen op de Van Leeuwenhoeksingel vernielden en in de gracht gooiden. De drie getuigen konden de twee verdachten in een snackbar aanwijzen. De agenten hielden daarop een 16-jarige jongen en 28-jarige man uit De Lier aan. Zij krijgen een boete voor vernieling.

Man aangehouden na mishandeling

Delft Een 40-jarige man uit Delft is op zondag 6 mei omstreeks 02.30 uur in een discotheek aan de Burgwal aangehouden. Hij wordt er van verdacht een medewerker van die disco te hebben mishandeld. De politie doet onderzoek naar de juiste toedracht.

Beginnend bestuurders in de fout

Zoetermeer - Een 21-jarige Zoetermeerder dacht op vrijdag 4 mei rond 19.30 uur wellicht grappig te zijn. Hij reed in een auto op de Van Diestlaan en toen hij surveillerende agenten zag, ging hij uit het raam hangen en opende hij tijdens het rijden zijn portier. De agenten lieten de man daarop een blaastest afleggen, waaruit bleek dat hij veel te te veel gedronken had: 720 ugl. De ondergrens voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl., maar voor beginnende bestuurders geldt strengere wetgeving en ligt de grens op 88 ugl. Deze Zoetermeerder was beginnend bestuurder en zijn rijbewijs werd direct ingenomen. Een andere beginnend bestuurder reed zaterdag 5 mei om 05.45 uur over de Amsterdamstraat met zijn mistachterlicht aan, zonder dat het mistig weer was. De agenten die hem daarop wilden wijzen, roken een alcohollucht bij de bestuurder en lieten de 30-jarige Zoetermeerder blazen. De man bleek een beginnend bestuurder te zijn, wat inhoudt dat hij minder dan vijf jaar in het bezit is van een rijbewijs. De 30-jarige man blies 585 ugl. en ook hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Hennep kwekerij aangetroffen

Zoetermeer In een woning aan de Ossenweide werd op zondag 6 mei omstreeks 01.10 uur wateroverlast geconstateerd. De politie die ook naar het adres was gereden trof binnen op de zolderverdieping een hennepkwekerij aan. In de woning werd een grote hoeveelheid chemicaliën aangetroffen. In de slaapkamers van de woning had men hennepplanten staan en ook op de zolderverdieping. In totaal zijn ongeveer 556 planten in beslag genomen. De kwekerij is ontmanteld. Er is ook illegaal stroom afgetapt. Tijdens het ontruimen kwamen een man en een vrouw de woning binnen. Zij vertelden de hoofdbewoners te zijn. Deze 25- jarige vrouw en 37-jarige man zijn meteen aangehouden.