landelijke dossiers

Geen dossiers aanwezig

Persberichten Eemland zuid, 10.40 uur

Utrecht, 06-05-2007

Man neergestoken

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag op zaterdag 5 mei is omstreeks 03.05 uur een 31-jarige man uit Amersfoort op de Van Randwijcklaan ter hoogte van de Magelhaenstraat neergestoken.

Na melding is de politie met meerdere eenheden ter plaatse gegaan. Aldaar troffen de agenten een groep mensen voor een flatgebouw op de hoek van de Van Randwijcklaan en de Magelhaenstraat. Op de Magelhaenstraat troffen de agenten een man zittend voor een auto aan. De auto en de stoep zaten onder het bloed. De man was bij bewustzijn, maar niet aanspreekbaar. De man was volgens omstanders op meerder plaatsen in zijn lichaam gestoken. Volgens omstanders was de dader niet meer in de omgeving.

De politie heeft hierop het sein veilig gegeven, waarna de ambulance ter plaatse kon komen. Het slachtoffer is direct overgebracht naar het UMC. De politie heeft de plaats delict afgezet en heeft de woning van de gewonde man gecontroleerd op aanwezigen. In de woning werd niemand aangetroffen. Daarna heeft de politie een buurtonderzoek verricht en is er forensisch onderzoek uitgevoerd op de plaats delict en in de woning van de gewonde man. Na afronding van dit onderzoek heeft de brandweer de auto en de stoep gereinigd van bloedsporen. De politie vervolgt haar onderzoek.

Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT Vrijdag 4 mei omstreeks 16.00 uur heeft de politie op het Sint Jorisplein vier winkeldieven aangehouden.

Op aanwijzen van een beveiliger konden agenten vrijdagmiddag in een winkel aan het Sint Jorisplein twee mannen en twee vrouwen, in de leeftijd van 26 tot 31 jaar, woonplaats onbekend, aanhouden. De vier winkeldieven hadden diverse tassen met gestolen goederen afkomstig uit meerdere winkels bij zich. De goederen, waaronder diverse cosmetica, zonnebrillen, portomonnees en gsms, zijn in beslag genomen. De vier winkeldieven zijn in verzekering gesteld en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT De politie heeft vrijdagavond 4 mei omstreeks 19.55 uur een 51-jarige man uit Amersfoort op de Leusderweg aangehouden wegens rijden onder invloed op een fiets. Uit de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 690 ug/l in zijn lichaam had. Hij is heengezonden met proces-verbaal en een rijverbod.

Graffiti
LEUSDEN De politie heeft vrijdagavond 4 mei twee 14-jarige jongens uit Leusden aangehouden wegens graffiti. De jongens hadden enkele muren van een school aan de Asschatterweg beklad. In overleg met de ouders zal een HALT-straf volgen.