landelijke dossiers

Geen dossiers aanwezig

Persberichten Rijn & Venen, 10.50 uur

Utrecht, 06-05-2007

Onrustig op kermis

MIJDRECHT Op de kermis vond vrijdagavond een vechtpartij plaats waarbij meerdere gewonden vielen. Op last van de Burgemeester werd de kermis zaterdagavond gesloten.

Vrijdagavond omstreeks 22.35 uur kreeg de politie diverse meldingen binnen van een grote vechtpartij op de kermis aan de Hoofdweg in Mijdrecht. Ter plaatse troffen agenten een grote groep jongeren aan die zojuist de kermis verlieten. Ook werden een aantal gewonde jongeren aangetroffen. Niemand wenste enige politiebemoeienis. Toch werd een ambulance gebeld om de slachtoffers te verzorgen. In de uren na de vechtpartij bleef de sfeer gespannen. Ook op zaterdagavond was het onrustig op en in de omgeving van de kermis. Meerder malen leek het er op dat twee groepen met elkaar de confrontatie zochten. Uiteindelijk werd op last van de Burgemeester de kermis om 23.15 uur gesloten.

Dronken achter het stuur

BREUKELEN - De politie heeft zaterdagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto zat en wilde gaan rijden.

Door getuigen werd omstreeks 20.30 uur naar de politie gebeld omdat men zag dat een stomdronken man in zijn auto was gestapt, de auto had gestart en voornemens was te gaan rijden. De agenten gingen ter plaatse en troffen in zijn auto een 61-jarige man uit Breukelen aan. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 990 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 12 uur werd hij weer naar huis gestuurd. Tijdens zijn aanhouding vond de man het nodig om op het bureau een electronische deurknop te vernielen. Hiervoor werd apart proces-verbaal opgemaakt.

Drie personen aangehouden

WOERDEN De politie heeft vrijdagmiddag op de Pannebakkerijen drie personen aangehouden omdat zij zich niet konden legitimeren en zich verdacht gedroegen.

Door getuigen werd omstreeks 12.30 uur gebeld omdat zij drie jongens zagen lopen die verdacht veel interesse hadden in de geparkeerde autos. Eén van de jongens werd herkend omdat hij vermoedelijk al eerder betrokken was bij een inbraak. De politie kwam ter plaatse en trof de jongens 13, 17 en 18 jaar uit Woerden en Utrecht op de Pannebakkerijen aan. Het drietal had geen geloofwaardige verklaring voor hun aanwezigheid. Geen van de personen kon zich legitimeren waardoor allen werden aangehouden en voor verhoor meegenomen werden.