Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.15 uur

Utrecht, 06-05-2007

Graffity

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft zaterdag 5 mei omstreeks 12.30 uur twee jongens uit Wijk bij Duurstede op de Zigzagoven aangehouden wegens graffity. De jongens, 14 en 15 jaar, hadden verf gespoten op de tafeltennistafel op een schoolplein. De jongens zijn op het bureau gehoord en in overleg met de ouders zullen zijn een Halt-straf krijgen.

Onder invloed

VEENENDAAL In de nacht van zaterdag op zondag 6 mei omstreeks 02.00 uur heeft de politie op de Lijnweg een 26-jarige bestuurder van een bromsnorfiets uit Veenendaal aangehouden wegens rijden onder invloed. Uit de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 570 ug/l in zijn lichaam had. Uit nader onderzoek bleek dat de bromfiets niet verzekerd was. De bestuurder was ook niet in het bezit van een rijbewijs of bromfietscertificaat. De politie heeft daarop de snorfiets in beslag genomen. De man is heengezonden met een proces-verbaal.

Verkeersongeval

VEENENDAAL Vrijdag 4 mei omstreeks 19.45 uur heeft op de De Schans een ongeval plaatsgevonden.

Een 20-jarige bestuurder van een personenauto, uit Veenendaal, heeft vermoedelijk voor de kruising Rondweg-West/De Schans de macht over het stuur verloren. Daarna heeft hij een bord op de verkeersheuvel geramd, is over de rijbaan voor rechtdoorgaand verkeer gereden, is vervolgens over het fietspad gereden, heeft een verkeersbord geramd, heeft daarna een boom geschampt en is vervolgens verderop in de bossages tot stilstand gekomen. De auto is daarbij vermoedelijk over de kop geslagen.

De politie heeft ter plaatse het verkeer vanaf de Munnikenweg laten stilleggen zodat de hulpdiensten hun werk konden uitvoeren. Om sporen zeker te stellen op de plaats van ongeval heeft de politie daarnaast de verkeerscirculatie op de Rondweg-West/de Schans geregeld. Een verpleegkundige, die toevallig voorbijkwam heeft eerste hulp verleend. De brandweer heeft de bestuurder uit de auto bevrijd. De politie heeft vervolgens een blaastest afgenomen en de bestuurder bleek onder invloed van alcohol. De bestuurder is ter plaatse aangehouden en voorgeleid. De bestuurder is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij had geen letsel, maar heeft de nacht ter observatie in het ziekenhuis doorgebracht.

Later op de avond heeft de politie de bestuurder in het ziekenhuis een bloedtest laten afnemen en het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Rijden onder invloed

RENSWOUDE In de nacht van vrijdag op zaterdag 5 mei heeft de politie op de Oude Holleweg omstreeks 06.00 uur een 37-jarige man uit Scherpenzeel aangehouden wegens rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man 680 ug/l in zijn lichaam had. De politie heeft hierop het rijbewijs van de man ingevorderd. De man is met een proces-verbaal en een rijverbod van 8 uur heengezonden.

Rijden onder invloed

RHENEN In de nacht van vrijdag op zaterdag 5 mei heeft de politie op de Zuidwal om 01.25 uur een 39-jarige man uit Rhenen aangehouden wegens rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man 740 ug/l in zijn lichaam had. Hierop zou zijn rijbewijs worden ingevorderd, maar dat bleek al eerder ingevorderd te zijn. De politie heeft daarop de auto in beslag genomen. De man is heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod van 11 uur.