Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 06-05-2007

Hennepkwekerij ontmanteld

UTRECHT De politie heeft zaterdag 5 mei in een woning aan de Amsterdamsestraatweg een hennepkwekerij ontmanteld.

Naar aanleiding van een melding van wateroverlast stelde de politie een onderzoek in bij een woning aan de Amsterdamsestraatweg. Ter plaatse troffen agenten een bewoner aan waarbij het water langs de muren liep. De wateroverlast was afkomstig van een bovenwoning. Omdat bij de bovenwoning niemand de deur open deed werd de deur geforceerd en troffen de agenten in twee vertrekken een in werking zijnde hennepkwekerij aan. In totaal werden ruim 200 planten en de complete apparatuur in beslag genomen. Door de energiemaatschapij werd geconstateerd dat de stroom illegaal werd afgetapt. De politie doet nog onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.

Straatroof

UTRECHT Op de Tigrisdreef vond zaterdagmiddag een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 50-jarige vrouw uit Utrecht fietste omstreeks 12.35 uur over de Tigrisdreef. Plotseling werd de vrouw ingehaald door twee jongens op een scooter. De passagier griste in het voorbij gaan de tas van de vrouw uit haar fietsmandje. Het tweetal reed vervolgens hard weg. Door de snelheid waarmee de beroving plaatsvond zag het slachtoffer geen kans een signalement van de jongens op te geven. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Schennispleger aangehouden

UTRECHT Op de Elbedreef heeft de politie zaterdagavond een schennispleger aangehouden.

Omstreeks 20.10 uur kreeg de politie een medling dat een man zich onzedelijk zou gedragen in een bushokje aan de Elbedreef. Door getuigen was gezien dat de man zich zelf stond te bevredigen. Aan de hand van het opgegeven signalement troffen agenten de 44-jarige man uit Amsterdam op de Elbedreef aan. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De verdachte bleek eerder op de dag ook al aangehouden te zijn voor het plegen van een winkeldiefstal. Hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Man gesneden met mes

UTRECHT Op de Atoomweg raakte vrijdagmiddag een man gewond naar aanleiding van een ruzie gewond waarbij hij gesneden werd.

De politie kreeg omstreeks 16.30 uur een melding van een ruzie waarbij met een mes gesneden zou zijn. Ter plaatse troffen agenten een 26-jarige man uit Vianen aan. De man had een oppervlakkige snijwond van zijn hals tot aan zijn kaak. De verdachte was inmiddels gevlucht. Aanleiding voor de verwonding bleek een ruzie te zijn. Het slachtoffer was een dag eerder tussen twee personen gesprongen die met elkaar aan het vechten waren. De identiteit van de verdachte is bij de politie bekend. De man zal zich op het bureau moeten melden. Het slachtoffer kon na doktersbehandeling weer naar huis.

Hennepkwekerij in aanbouw gestopt

UTRECHT - Bij een woning aan de Zambesidreef heeft de politie op vrijdag 4 mei twee mannen in een woning aangehouden omdat zij bezig waren een hennepkwekerij op te zetten.

Door binnen gekomen informatie en politieonderzoek gingen agenten omstreeks 17.20 uur een kijkje nemen in een woning aan de Zambesidreef. Bij de woning aangekomen werd de deur door een man geopend. Op de vraag of de politie even in de woning mocht kijken werd positief gereageerd. In de woning troffen de agenten op de tweede verdieping een in aanbouw zijnde hennepkwkerij aan. Beiden aanwezige mannen in de woning 42 en 51 jaar uit Tilburg en Utrecht werden aangehouden. De complete apparatuur werd in beslag genomen.

Aangehouden voor bedreiging en afpersing

UTRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 mei een man aangehouden omdat hij onder bedreiging een telefoon had afgenomen en deze aan de eigenaar weer te koop aanbood.

Omstreeks 05.55 uur kreeg de politie een melding van twee slachtoffers die zojuist bedreigd en bestolen waren op de Blois van Treslongstraat. Ter plaatse troffen agenten twee mannen aan. Zij verklaarden die nacht over het Zandpad gereden te hebben. Plotseling werd de deur van hun auto opengetrokken en stapte een wildvreemde man in de auto. De man gaf op zeer bedreigende toon aan een lift te willen. De totaal verbouwereede mannen reden met de man naar zijn woning aan de Blois van Treslongstraat.

De man vroeg hen ook mee te komen in zijn woning. Door zijn agressieve gedrag liepen de mannen onder protest mee. In de woning bedreigde de 26-jarige verdachte uit Utrecht de twee mannen 19 en 23 jaar beiden uit Ulft met vermoedelijk een mes. Uiteindelijk moest het tweetal een mobiele telefoon afgeven die zij eenmaal buiten de woning weer terug konden kopen. Hierop werd de politie gebeld. Agenten belden aan bij de woning waar nu niet meer opengedaan werd. De voordeur werd geforceerd en de 26-jarige Utrechtter werd aangehouden.

Aangehouden voor vechten in winkel

UTRECHT Bij een winkel aan de Kanaalstraat heeft de politie twee personen aangehouden omdat zij met een medewerkster aan het vechten waren geweest.

Rond 16.05 uur kreeg de politie een melding dat er gevochten werd in een winkel aan de Kanaalstraat. Ter plaatse troffen de agenten twee vrouwen in een kantoortje aan. De bedrijfsleidster van de winkel verklaarde dat zij het tweetal 16 en 25 jaar uit Zeist had aangesproken op hun gedrag. De vrouwen hadden namelijk met kleding gegooid en werden meerdere malen hierop gewezen. De twee pikten dit kennelijk niet en begonnen de vrouw te slaan en schoppen. Uitendelijk kon de bedrijfsleidster de twee tot bedaren brengen de politie bellen. De verdachten werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aangehouden voor belediging

UTRECHT Op de Afrikalaan heeft de politie vrijdagmiddag een minderjarige jongen aangehouden voor het beledigen van een agent.

Rond 13.50 uur werd een 12-jarige jongen uit Utrecht staande gehouden omndat hij vermoedelijk had geprobeerd in een auto in te breken. De jongen werd door een agent op straat vermanend toegesproken. Op het moment dat de jongen wegliep, vond hij het nodig de agent te beledigen en verwenste hem een aantal ernstige ziektes. Hierop werd de jongen alsnog aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Op het bureau wenste de jongen een advocaat omdat hij vond onterecht aangehouden te zijn. Hij werd voor verhoor ingesloten.

Laatst gewijzigd 06-05-2007 10:05 | © Politie Utrecht