Politie Utrecht


Persberichten stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 06-05-2007

Tocht door de stad goed verlopen

UTRECHT- Ieder jaar vinden er in diverse steden op 5 mei activiteiten plaats in het kader van de Bevrijdingsdag. Elk jaar wordt ook een stad aangewezen waar de landelijke opening van viering plaatsvindt. Dit jaar was dat Utrecht.

Op het Domplein waren verschillende hoogwaardigheidsbekleders en de minister president aanwezig om na een bijeenkomst in de Domkerk de zogenaamde Walk of Freedom te openen. Verschillende hardlopers, van iedere Utrechtse provincie een, liepen met fakkels via een speciale route vanaf het Domplein naar park Transwijk. Tussen de hardlopers reden 26 oldtimers met daarin de hoogwaardigheidsbekleders. Toen de stoet was aangekomen in park Transwijk werd hier door de minister president het bevrijdingsvuur ontstoken en waren de activiteiten voor 5 mei officieel begonnen.

De politie hield extra toezicht op verschillende plaatsen van de route.

Motoragenten zorgden ervoor dat de deelnemers aan de tocht met constante snelheid van het Domplein naar het Park Transwijk konden komen. Er vonden geen incidenten plaatsen en/of grote opstoppingen en de politie is tevreden over het verloop van deze tocht.

Laatst gewijzigd 06-05-2007 10:05 | © Politie Utrecht