Politie Midden- en West Brabant

Persaberichten district Oosterhout (06/05/07)

OOSTERHOUT NB, 6 mei 2007

Politie houdt man aan na mishandeling beveiligingsmedewerkers

KAATSHEUVEL: De politie heeft in de nacht van zaterdag 5 mei op zondag 6 mei rond 01.00 uur in een attractiepark aan de Europalaan een 33-jarige man uit Elst (GLD.) aangehouden op verdenking van mishandeling. De man wordt ervan verdacht na afloop van een bedrijfsfeest in het park twee medewerkers van het park te hebben mishandeld. Die spraken de man aan, nadat hij in het park de verkeerde kant opliep hij moest richting uitgang) en bovendien glaswerk bij zich had. De man reageerde agressief op de twee parkmedewerkers, een 53-jarige man en een 41-jarige vrouw. Hij sloeg de mannelijke beveiligingsmedewerker en wist even later diens vrouwelijke collega een kopstoot te geven. Beide medewerkers deden bij de politie aangifte van mishandeling. De politie hield de verdachte aan en heeft hem ter ontnuchtering ingesloten. De man zal in de loop van de zondagochtend worden verhoord.

Jongen aangehouden na veroorzaken aanrijding

OOSTERHOUT: De politie heeft zaterdag 5 mei rond 16.00 uur een 17-jarige jongen uit Dongen aangehouden. De jongen was kort daarvoor in de Eksterstraat als bestuurder van een auto betrokken bij een aanrijding. De jongen was uiteraard niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

De verdachte had in de Eksterstraat met te hoge snelheid de bocht te ruim genomen, waardoor hij de auto niet meer onder controle had en tegen de geparkeerde auto van een 48-jarige Oosterhouter botste. Deze auto kwam door de aanrijding in beweging en raakte daarbij de auto die erachter geparkeerd stond, van een 51-jarige vrouw uit Breda. Ook dit voertuig kwam in beweging en botste weer tegen de daarachter staande auto van een 28-jarige vrouw uit Zundert. De verdachte ging er in eerste instantie vandoor en waarschuwde de eigenaar van de auto, een 21-jarige man uit Dongen. Die moest zich vervolgens voordoen als de veroorzaker van het ongeval. Diverse getuigen gaven echter aan dat deze man niet betrokken was bij het ongeval. Nadat de man de schade aan zijn auto had gezien, waarschuwde hij de echte chauffeur, waarop die terug kwam naar de plaats van het ongeval en werd aangehouden. De eigenaar van de auto heeft tegenover de politie verklaart geen toestemmin te hebben gegeven aan de 17-jarige voor het gebruik van zijn auto.
Tegen de minderjarige verdachte is proces-verbaal opgemaakt terzake rijden zonder rijbewijs en gevaarlijk rijgedrag.

Winkeldief aangehouden

RIJEN: In een supermarkt in de Stationsstraat is zaterdag 5 mei rond 14.00 uur een 61-jarige inwoner van Rijen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man had geprobeerd drie setjes boren weg te nemen. Hij moest mee naar het politiebureau en bekende de diefstal te hebben gepleegd. Hij kreeg na verhoor een dagvaarding uitgereikt, met daarop de datum waarop hij voor de rechter moet verschijnen.

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

WAALWIJK: Een 62-jarige Waalwijker moest zaterdagavond 5 mei zijn rijbewijs inleveren nadat hij op de Industrieweg was betrapt op rijden onder invloed. De man moest mee naar het bureau voor een ademanalyse, waaruit bleek dat zijn ademgehalte 545 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien is zijn rijbewijs ingevorderd.

Geen alcohol is goed nieuws!

GILZE: Politiemensen hebben in de nacht van zaterdag 5 mei op zondag 6 mei rond middernacht een alcoholcontrole gehouden op de Nerhoven. Daarbij namen zij 29 weggebruikers een blaastest af. Niemand bleek teveel gedronken te hebben.

Auteur: Leonie van Ooijen