Politie Flevoland

Flevolands politievoetbaltam Nederlands kampioen

"We zijn een gemiddeld korps, maar hebben bovengemiddelde prestatie geleverd"

Lelystad, 06-05-2007 o Het Politie Flevoland voetbalteam is in het Brabantse Bladel Nederlands kampioen veldvoetbal geworden. In de finale werd Groningen na strafschoppen verslagen.

Op de landelijke politiesportdag in september, waarschijnlijk 12 september, wordt de finale tussen Groningen en Flevoland in een officiële wedstrijd gespeeld. Tot die tijd mag Flevoland zich Nederlands kampioen noemen.
Flevoland won in de poule van Gelderland Midden (1-0), speelde gelijk tegen Rotterdam Rijnmond (1-1), verloor van Groningen (2-0) en won van Noord-Oost Gelderland (1-0). Daarmee was het team derde in de poule met zeven punten. Dat aantal was goed voor de kwartfinale, in de andere poules behaalden de winnaars ook zeven punten.

In de kwartfinale werd Hollands Midden verslagen na strafschoppen (0-0), waarna in de halve finale Amsterdam aan de kant gezet werd met 1-0. Uiteindelijk vesloeg Flevoland Groningen na penalty's.

Dat deed met name korpschef Bert Wijbenga goed. "We zijn qua grootte een gemiddeld korps, maar we hebben bovengemiddelde prestatie geleverd", aldus de blije korpschef.