Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.30 uur

Utrecht, 06-05-2007

Vechtpartij

ZEIST De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 03.20 uur twee mannen aangehouden wegens geweldpleging.

Naar aanleiding van een vechtpartij is de politie naar Het Rond gestuurd. Aldaar zou een man lopen die verdacht werd van mishandeling. Op de Slotlaan troffen de agenten een 20-jarige man uit Zeist aan die voldeed aan het opgegeven signalement. Deze man is daarop aangehouden. Op het bureau had zich inmiddels ook een 21-jarige man uit s-Gravenhage, het slachtoffer van de mishandeling, gemeld om aangifte te doen. Al snel werd duidelijk dat het slachtoffer ook flink had uitgehaald en de 20-jarige man uit Zeist hard in zijn gezicht had geslagen en mogelijk een gebroken neus had bezorgd. De 21-jarige man uit s-Gravenhage is daarop ook aangehouden voor geweldspleging. De politie heeft de vechtpartij in onderzoek.

Verkeersongeval letsel

WERKHOVEN Vrijdag 4 mei heeft er omstreeks 13.05 uur een aanrijding plaatsgevonden op de kruising van de Van Lynden Van Sandenburgweg / Oostromsdijkje.

Een 29-jarige automobiliste uit Houten wilde de kruising oversteken in de richting van Odijk. Zij zag een andere auto aankomen (42-jarige man uit Venlo) uit de richting van Odijk. De automobiliste was in de veronderstelling dat de automobilist uit Venlo zou afslaan in de richting van houten en is toen de kruising opgereden. Hierop reed de automoblist uit Venlo in de auto van de automobiliste uit Houten. De automobliste uit Houten is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Overige inzittenden (man en twee kinderen) en de automobilist uit Venlo waren ongedeerd.

Bosbrand

ZEIST Vrijdag 4 mei is omstreeks 14.25 uur een bosbrand ontstaan aan de Prinses Margrietlaan. Ter plaatse bleek dat de brand nog niet lang brandde, waardoor de schade in het bos meeviel. De brand bleek aangestoken achter een flat. Uit onderzoek kwam naar voren dat de brand vermoedelijk was aangestoken door twee jongens uit Zeist (8 en 13 jaar). De jongens zijn daarop aangehouden. De politie heeft de brand in onderzoek. Omdat de brandweer door de aanhoudende droogte een maximale uitruk heeft bij mogelijke bosbranden, wordt onderzocht of een deel van de kosten te verhalen is op de dader(s).