Persberichten Eemland noord, 11.00 uur

Utrecht, 06-05-2007

Aanrijding met letsel

BAARN - Vrijdagmiddag 4 mei is er op de Amsterdamsestraatweg, ter hoogte van Paleis Soestdijk, een aanrijding gebeurd waarbij vijf particuliere historische militaire voertuigen waren betrokken. Hierbij zijn vijf personen gewond geraakt.

De vijf voertuigen, reden in militaire colonne met voorop een rupsvoertuig, gevolgd door een jeep met aanhanger, een Dodge, een open jeep en een vrachtauto. Tijdens het rijden is van het voorste voertuig, een rupsvoertuig, een plunjebaal gevallen. De twee voertuigen erachter, de jeep met aanhanger en de Dodge, konden de plunjebaal ontwijken. De open jeep, het vierde voertuig in de colonne, is in de remmen gegaan en kwam stil te staan, waardoor de vrachtwagen, het vijfde voertuig, de open jeep niet meer kon ontwijken. De vrachtwagen klapte achterop de jeep. De bestuurder en de vier inzittenden van de open jeep zijn allen hierbij gewond geraakt en zijn met ernstig letsel overgebracht naar drie verschillende ziekenhuizen.

De politie heeft ter plaatse het verkeer geregeld zodat de hulpdiensten hun werk konden uitvoeren. De verkeerspolitie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Baldadigheid

BAARN - De politie heeft zondag 6 mei omstreeks 05.05 uur twee 20-jarige mannen uit Baarn aangehouden wegens baldadigheid. Op de Laanstraat hadden de twee mannen moeilijk gedaan bij een horecagelegenheid. Ter plaatse troffen agenten enkele fietsenrekken en fietsen op de weg aan. De twee mannen konden op basis van een getuigenverklaring als daders worden herkend en aangehouden. De mannen zijn met een bekeuring heengezonden.

Controle

BILTHOVEN - De politie heeft op vrijdagavond 4 mei en de vroege nacht van 5 mei toezicht gehouden in het horecagebied van Bilthoven. Tot ongeveer 00.30 uur heeft politie op de kruising Jan Steenlaan/Soestdijkseweg Noord gecontroleerd op het voeren van (fiets)verlichting en alcoholgebruik van bestuurders. Dertig automobilisten hebben een blaastest gehad. Geen van de automoblisten was onder invloed. De politie heeft daarnaast 17 bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van (fiets)verlichting.

Rijden onder invloed

BAARN - Vrijdagavond 4 mei heeft de politie op de Johannes Vermeerlaan een 28-jarige man uit Baarn aangehouden wegens rijden onder invloed. De man viel op door zijn hoge snelheid. Bij controle gaf de bestuurder aan te veel te hebben gedronken. De man is hierop aangehouden. Uit de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 720 ug/l in zijn lichaam had. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd en de man heengezonden met een rijverbod (8 uur) en een proces-verbaal.

Rijden onder invloed

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Zaterdag 5 mei heeft de politie op de Westsingel omstreeks 21.35 uur een 59-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg aangehouden wegens rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man 235 ug/l in zijn lichaam had. Hij is heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod van een uur.



Laatst gewijzigd 06-05-2007 10:58