NPS/VARA/VPRO

vpro | nps | vara / BUITENHOF NIEUWSBRIEF /

6 mei 2007
www.buitenhoftv.nl

EXTRA item in de uitzending van 6 mei:

Een nieuwe China politiek!

Frans Andriessen

Adriaan van Dis

Kees van Lede

Paul Tang

Arnoud Boot


* Een nieuwe China politiek!
De Adviesgroep Internationale Vraagstukken heeft een advies geschreven over hoe Nederland moet reageren op de opkomst van China als nieuwe wereldmacht. Vice-voorzitter en voormalig Eurocommissaris Frans Andriessen over een nieuwe buitenlandpolitiek als het gaat om mensenrechten en het wapenembargo tegen China, dat werd ingesteld na het neerslaan van het studentenprotest op het Plein van de Hemelse Vrede.


* De politieke wandeling van Adriaan van Dis
Buitenhof reflecteert, in het kader van de Franse verkiezingen van aanstaande zondag, met Adriaan van Dis over het politieke klimaat in het land wat voor velen het voorbeeld was van alles wat goed was. Maar gaat het gaat het wel goed met Frankrijk, afgemeten naar de inhoud en het niveau van de verkiezingsstrijd? Speciaal voor Buitenhof maakte Van Dis een wandeling door 'zijn' Parijs, wat zich opmaakt voor de grote wisseling van de macht. Als hij mocht stemmen, wie heeft zijn voorkeur?


* Geeft er nog iemand om De Bank?
Waar ligt de uiteindelijke maatschappelijke verantwoordelijkheid bij grote banken en multinationals als het gaat om verkoop en verplaatsing van grote bedrijven? Is er sprake van een nationaal belang bij vreemde overnames en hoe zou zo'n belang vorm moeten krijgen? Een discussie met oud-werkgeversvoorzitter en supercommissaris (o.a. Akzo Nobel, Philips, Heineken, Air France, Reed Elsevier, Sara Lee) Kees van Lede, financieel woordvoerder van de PVDA Paul Tang en Arnoud Boot, hoogleraar corporate finance (UvA) en kroonlid van de SER. >

NB De hier genoemde onderwerpen zijn onder voorbehoud en kunnen door de actualiteit nog gewijzigd worden.

Buitenhof zondag 6 mei 2007, 12.05 uur, Nederland 1. Presentatie: Clairy Polak
Columnist: Joshua Livestro
Eindredactie: Jan van Friesland
Redactie: Barbara Coolen, Peter van Ingen, Jan van Friesland, Esther Lammers, Leonard Ornstein, Clairy Polak, Herman Schulte Nordholt, Rob Trip, Ad Verbrugge Webredactie: Agnes Verweij

Buitenhof wordt afwisselend gepresenteerd door (v.l.n.r.) Peter van Ingen, Clairy Polak en Rob Trip. >

Uitzending: 6 mei 12.05-13.00 uur op Nederland 1. Herhaling: maandagochtend 10.20 uur op Nederland 2.

Op buitenhoftv.nl:
Na elke uitzending vindt u op www.buitenhoftv.nl informatie over de in het programma besproken onderwerpen. Verder kunt u er deze en eerdere afleveringen van Buitenhof nog eens als streaming video bekijken (vanaf de namiddag) en kunt u de column en het idee nog eens rustig nalezen.