Persberichten Lekstroom, 11.40 uur

Utrecht, 06-05-2007

Poging beroving scooter

IJSSELSTEIN - Vrijdagavond vond op de Lagebiezen een poging beroving met geweld plaats. Hierbij raakte een jongen gewond.

Een 17-jarige jongen uit IJsselstein reed omstreeks 22.15 uur op zijn scooter over de Lage Biezen. Plotseling stond op het fietspad een onbekende jongen met zijn fiets. De jongen gooide zijn fiets tegen de 17-jarige jongen waardoor deze moest stoppen. Op dat moment voelde hij een harde klap op zijn hoofd en kreeg hij in de gaten dat hij door meerdere jongens werd aangevallen. Door zich goed te verweren zag het slachtoffer kans de jongens van zich af te schudden en zag hij dat een deel van de groep wegrenden richting de stad en een ander deel in de richting van het Achterveld. De jongen liep door de mishandeling letsel op aan zijn gezicht.

De politie is op zoek naar getuigen van deze laffe poging beroving met mishandeling. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Nieuwegein, tel.: 0900 - 88 44.

Politie zoekt getuigen van brandstichting

HOUTEN - De politie is op zoek naar getuigen van een brandstichting die in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 mei plaatsvond.

Rond 22.55 uur ontdekten een buurman van een woning aan de Kapelmuur dat in de voortuin van de buren een stapel pallets in de brand stond. De buren werden gewekt en in veiligheid gebracht. De auto van de bewoners kon nog net op tijd worden weggehaald toch smolt een deel van de bumper door de hitte. Diverse getuigen hebben in de buurt en net voor de brand twee jongens van vermoedelijk 12 en 14 jaar in de omgeving gezien. De politie is op zoek naar getuigen van deze brandstichting. Heeft informatie, belt u dan met de politie van het district Lekstroom, tel.: 0900 - 88 44.

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN - Vrijdagmorgen heeft de politie een verkeerscontrole uitgevoerd op de Zandveldseweg. In totaal werden 18 bekeuringen uitgeschreven voor het te hard rijden, het niet dragen van de autogordel en het negeren van het rode verkeerslicht.

Straatroof

NIEUWEGEIN - Op de Graaf Anselmdek vond zaterdagavond een beroving plaats waarvan een meisje het slachtoffer werd.

Een 14-jarig meisje uit Nieuwegein reed omstreesk 20.15 uur met haar fiets over de Graaf Anselmdek. Plotseling werd door een passagier van een passerende scooter haar schoudertas met geweld van haar lichaam getrokken. Hierdoor kwam het meisje met haar fiets ten val en raakte gewond. De twee daders reden weg in onbekende richting. Het meisje kon zich herinneren dat beiden jongen een zwarte helm droegen en dat de passagier een zwarte trui en blauwe spijkerbroek aanhad.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het distrit Lekstroom, tel.: 0900 - 88 44.

Aangehouden na achtervolging op gestolen scooter

NIEUWEGEIN - De politie heeft vrijdagmiddag een man aangehouden op een gestolen scooter.

Tijdens de surveillance zag een agent een scooter met twee opzittenden over de Zuidstedeweg rijden. Bij het zien van de agent gaf de bestuurder gas en wilde wegrijden. De agent zette op zijn motor de achtervolging in. De bestuurder van de scooter reed via de Zuidstedeweg, Binnenwal, Schermwal, Meerwal bij Oudegein het park in. Hier ging de scooter onderuit op en grindpad. De bijrijder - een 16-jarige jongen uit Vianen - renden weg. De bestuurder pakte zijn scooter weer op en reed verder. Na een korte rit ging de bestuurder weer onderuit.

Nu liet hij de scooter liggen en nam voor een woning in de omgeving van de Zuidstedeweg een fiets mee. Hiermee reed hij weg in de richting van het Merweplein. Toen hij zag dat de politie hem tegemoet kwam rijden gooide hij de fiets midden op de rijbaan van de Zuidstedeweg. Uiteindelijk kon de 19-jarige man uit Utrecht worden aangehouden en voor verhoor worden ingesloten op het bureau. De scooter bleek vermoedelijk van diefstal afkomstig. De identiteit van de bijrijder is bij de politie bekend.



Laatst gewijzigd 06-05-2007 11:34