Politie Friesland


Politieberichten van zondag 6 mei

Fryslân, 06-05-2007 o Politieberichten van zaterdag 5 mei 13.00 uur t/m zondag 6 mei 11.00 uur

Twijzel: gewonde na aanrijding
De politie onderzoekt een incident op De Wedze, waarbij een 49-jarige inwoner van Westergeest zaterdagmorgen letsel opliep. De man uit Westergeest bestuurde een auto, die bij een inhaalmanoeuvre een andere auto raakte die in dezelfde richting reed. Hij zou daarna midden op de weg zijn gestopt om die bestuurder, een 51-jarige inwoner van Ee, eveneens tot stoppen te dwingen. De inwoner van Westergeest stapte samen met twee andere inzittenden uit zijn auto en sprak de andere bestuurder aan. Hij greep hem vervolgens bij de keel en trapte hem in de buik. De bestuurder uit Ee reed daarop zij auto achteruit, waardoor de inwoner van Westergeest ten val kwam. Die liep daarbij lestel op. Omstanders waarschuwden inmiddels de brandweer en een ambulance. De inwoner van Westergeest werd met een hersenschudding per ambulance naar het ziekenhuis in Dokkum vervoerd. De politie zal nog verder onderzoek naar de exacte toedracht doen.

Grou: boot en buitenboordmotoren gestolen
De politie onderzoekt de diefstal van een rubberboot met
buitenboordmotor en een losse buitenboordmotor uit een boothuis aan de Oedsmawei. De boot en de motoren werden gestolen tussen zaterdag 28 april en zaterdag 5 mei jl. Het betrof een grijze Zodiac rubberboot met een eveneens grijze Mariner buitenboordmotor van 6 pk. De 47-jarige eigenaar uit Grou deed aangifte. De andere motor was een grijze Honda van 15 pk. Aangever hiervan is een 34-jarige inwoner van Grou.

Rottum (Sm.): snelheidscontrole
De politie heeft zaterdagmiddag gedurende ongeveer een uur op verzoek van omwonenden een snelheidscontrole gehouden op de Binnendyk. Ter plaatse geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. In totaal 13 bestuurders bleken te snel te rijden; de hoogst gemeten snelheid was 74 km/u.

Drachten: diefstal laptop
De politie onderzoekt de diefstal van een laptop uit een kantoorpand aan De Oppers. Zaterdag rond 19.00 uur zag de eigenaar van het pand, een 48-jarige inwoner van Beetsterzwaag, een hem onbekende man in een kantoorruimte. Deze onbekende man verliet vervolgens het pand. Nadat de eigenaar had geconstateerd dat er een laptop was verdwenen, werd de politie gewaarschuwd. Deze heeft de omgeving nog zonder resultaat afgezocht. De dader wordt omschreven als een man met een donkere huidskleur en met kort donker haar. Hij droeg een wit T-shirt.

Leeuwarden: aanhouding
De politie heeft zaterdagavond een 46-jarige Leeuwarder aangehouden op verdenking van mishandeling van een 30-jarige inwoonster van Groningen. De verdachte trapte het slachtoffer nadat hij op het Oldehoofsterkerkhof met zijn fiets met haar in botsing was gekomen. Hij werd naar het politiebureau overgebracht voor verhoor.

Beetgumermolen: aanhouding na mishandeling buschauffeur
De politie heeft zaterdagavond een 21-jarige inwoner van Franekeradeel aangehouden op verdenking van mishandeling van een buschauffeur. De verdachte had de buschauffeur in nek gegrepen en aan het stuur getrokken omdat hij blijkbaar wilde dat de bus stopte. De chauffeur had daardoor de macht over het stuur verloren, waarna de bus tot stilstand kwam in een plantsoen aan de J.H. van Aismaweg, De inmiddels gewaarschuwde politie hield de verdachte aan en bracht hem over naar het bureau. Hij werd die avond ingesloten.

Harlingen: aanhoudingen na vernieling
De politie heeft zondagmorgen vroeg een 25-jarige inwoner van Harlingen en een 27-jarige inwoner van Aalst (Gld) aangehouden. De twee worden er van verdacht op het Havenplein een windscherm te hebben vernield. Op grond van getuigenverklaringen konden beide mannen korte tijd later op de Willemskade worden aangehouden.

Leeuwarden: aanhouding na belediging
De politie heeft zondagmorgen vroeg een 31-jarige inwoner van Witmarsum aangehouden. De man schold op de Nieuwestad zonder enige aanleiding twee politieagenten uit. Hij werd daarop aangehouden en naar het politiebureau overgebracht waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Leeuwarden: aanhouding
De politie heeft zondagmorgen vroeg een 21-jarige Leeuwarder aangehouden. De man was eerder die avond uit een horecagelegenheid gezet omdat hij zich vervelend gedroeg en constant ruzie zocht. Hij bleef zich vervolgens ook buiten misdragen. Toen hij door politieagenten gesommeerd werd te vertrekken, weigerde hij daar gevolg aan te geven. Hij werd daarop aangehouden en aar het politiebureau overgebracht.